Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předěláváme kuchyň v paneláku. Původní spíž jsme odstranili a na její místo přijde vestavná lednice.
Ve spíži jsou dva otvory (nahoře, dole) Vrchní otvor chceme ponechat a udělat vývod digestoře.
Chtěl bych se zeptat na tu spodní díru...
Je lepší jí zaslepit polystyrenem, přetáhnout perlinkou, lepidlem a přeštukovat?
A nebo jí nechat z důvodu lepšího větrání lednice a tím i (možná) menší spotřeby el. energie?
Děkuji
Vrchní otvor chceme ponechat a udělat vývod digestoře.
To není moc rozumné...víte si představit, jak bude po čase vypadat omítka z venku okolo tohoto otvoru? Mastnota, vlhkost a mráz v zimě udělá své...a nebude to jen venkovní omítka, po čase se to projeví i na vntřní...pokud vývod ukončíte "ve stěně" - stávajícím větracího otvoru. A pokud vyvedete trubku "až ven za stěnu", najde se "hodný" soused, kterému se to nebude líbit a práskne vás...Jinak v panelácích, které znám, je vždy odvod vzduchotechnikou z digestoří na střechu. A ventilátor je buď centrální nebo v jednotlivých digestořích...vy to máte jinak?
Sice se ptáte jen na spodní otvor větrání, ale nedá mi to nereagovat na vaši výše uvedenou větu...
Tak určitě nebude vývod hned za stěnou, bud vyvedena "trubka". V tomto paneláku to někteří mají takhle pořešeno, takže snad problém se sousedy nebude, ještě jsem v posledním patře, takže nikomu foukat do oken nebudu.
V panelácích bývá centrální odtah ve stoupačkách, ale ten ve většině paneláků nefunguje a tak to řeší jednotlivé domácnosti tak, že mají větrák se zpětnou klapkou a foukají to do nefungující šachty. Tudíž kdo nemá v koupelně případně na toaletě zpětnou klapku, má byt plný smradu. Ještě se to dá pořešit digestoří s uhlíkovým filtrem, ale ta je méně účinná a filtry jsou dost drahé. Vývod mimo dům se mi jeví jako nejmenší "zlo".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.