Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvaděč na noční proud - hlasitě hučí

Od: ricardus* odpovědí: 11 změna:
Dobry den, poprosim o informaci ci radu jak vyresit bzuceni ve skrini na nocni proud? Bylo slyset jiz drive, ale posledni 3 dny je to intenzivnejsi.
Přikládám foto a odkaz na video.
Předem děkuji.
Odkaz na video:

Rozvaděč na noční proud - hlasitě hučí

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vyměnit stykač, tento už za ta desetiletí stejně bude mít kontakty slušně opálené. Stejný jsem před měsícem měnil, taky začal nesnesitelně vrčet. Přidělal jsem kousek DIN lišty a dal jsem tam malý instalační stykač, tichoučký.

Oprava: nechat elektrikáře vyměnit stykač ;)

navíc na DIN lištu můžete dát i ten chránič a vyčistit to, aby to trošku vypadalo

olinl

mikihans®: Oni i ty malé, tichoučké po čtyřech-pěti letech začnou vrčet také. Naráží uvnitř kov na kov a vzniklé špony co zoxidují udělají své, pokud dřív neodejde cívka..

hodnocení

4x

No, on by potřeboval vyměnit celý ten rozvaděč, to je tedy dílo! *smich*

olinl

vitovec®: Dal bych ti bod/like, ale nejsem registrovaný. Souhlas s výměnou dřeva za rozvaděč z pvc dle finančních možností tazatele.

nikdo*
hodnocení

1x

Ten stykač je na vyhození-na výměnu. Jestli i silové kontakty vypadají jako ty dva pomocné, tak potěškoště.

111®
hodnocení

0x

nejspíš něco zapadlo mezi kotvu stykače, demntovat, vyčistit a namontovat...

ricardus*
hodnocení

Dekuji, nejlepe asi zavolat elektrikare, ze? Nebo bych to zvladl sam?

hodnocení

0x

Ano, zavolejte elektrikáře, bude to nejlepší co můžete v této záležitosti udělat, když jste nepoznal, že hučení z rozvaděče způsobuje mechanická vada stykače. To je u stykačů, zejména těch starých standardní problém.

ricardus*
hodnocení

Diky za nazory a rady. Uznavam i jako laik, ze je to prasarna. Dam to do poradku. Diky vsem.

jenicek*
hodnocení

0x
Můj bože,ten stykač bych hned vyhodil a koupil jiný a nechal namontovat elektrikářem.Chtěl bych ten stykač vidět z blízka v jakým je stavu.Kontakty opálené,cívka bude slušně topit a vřčet bude jako pes*smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]