Dobry den, poprosim o informaci ci radu jak vyresit bzuceni ve skrini na nocni proud? Bylo slyset jiz drive, ale posledni 3 dny je to intenzivnejsi. Přikládám foto a odkaz na video. Předem děkuji. Odkaz na video:
Vyměnit stykač, tento už za ta desetiletí stejně bude mít kontakty slušně opálené. Stejný jsem před měsícem měnil, taky začal nesnesitelně vrčet. Přidělal jsem kousek DIN lišty a dal jsem tam malý instalační stykač, tichoučký.
navíc na DIN lištu můžete dát i ten chránič a vyčistit to, aby to trošku vypadalo
olinl
mikihans®: Oni i ty malé, tichoučké po čtyřech-pěti letech začnou vrčet také. Naráží uvnitř kov na kov a vzniklé špony co zoxidují udělají své, pokud dřív neodejde cívka..
Ano, zavolejte elektrikáře, bude to nejlepší co můžete v této záležitosti udělat, když jste nepoznal, že hučení z rozvaděče způsobuje mechanická vada stykače. To je u stykačů, zejména těch starých standardní problém.
Můj bože,ten stykač bych hned vyhodil a koupil jiný a nechal namontovat elektrikářem.Chtěl bych ten stykač vidět z blízka v jakým je stavu.Kontakty opálené,cívka bude slušně topit a vřčet bude jako pes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.