Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření pH a automatický vysavač bazénu

Od: jirka* odpovědí: 8 změna:

Jaké máte zkušenosti s automatickým vysavačem bazénu.Na trhu je celá řada, nemám zkušenosti, nevím co koupit aby to nebyl krám.A čím měříte PH? Papírové proužky se mi zdají dosti nepřesné, spíše jen informativní.Díky za názory

doplněno 10.06.18 22:09:

A co ty vysavače bazénu, nemáte někdo zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

PH měřím a upravuju něčím takovým z Číny aliexpress.com/.... Pár roků to mám, ještě se nemusela měnit baterie. Určitě se to nedá srovnávat s profesionálními měřáky, ale na daný účel to stačí dokonale.

jirka*

No asi to bude přesnější než papírky.Dobrý, a jak se to používá? Ty sáčky s tím práškem jsou jednorázové, nebo jak to funguje?

Podle popisu jsou sáčky na jednorázovou kalibraci.

rv*

Do skleničky napustím trochu vody (2 cm), měřák zapnu a strčím do vody. Počkám 30 s až se hodnota ustálí. Pak konec opláchnu v čisté vodě. V sáčcích je prášek na přípravu 2 kalibračníh roztoků (s destilkou), kdyby si to chtěl někdo nakalibrovat. Ty připravené roztoky se pak možná dají skladovat pro opakované použití - to nevím, jestli je třeba nezkazí bakterie. Já kalibraci neprováděl, pH vody v bazénu a z domácí vodárny měřím roky a hodnoty vypadají normálně.

A u vody se snažím, aby měla normální teplotu - tak 20 st.C.

jirka*
hodnocení

No ta teplota asi bude problém, do 20° by moje rozmazlená manželka nevlezla.Asi to zkusím koupit a uvidím, když to budu ladit chemií, jestli mě neslezou nechty *smich*

jirka*
hodnocení

Díky za poznatky

hodnocení

3x
pH metr mají i na ebay. Mají tam stejné nabídky. Kalibrační roztoky se dají nějakou dobu skladovat, ale bude potřeba každý rok na sezónu připravit nové. Sada roztoků stojí 1 dolar. Jsou potřeba na kalibraci meraku.
Oproti lepší sondě má odchylku v setinach, takže je za tu cenu naprosto skvělý.
Nesmíte nechat sondu vyschnout a přes zimu ji můžete dopřát 3% roztok KCl, což ji prodlouží životnost.
Osvědčilo se mi nabrat vodu z bazénu do skleničky, vložit vypnutý pH metr a třeba za 5 minut zapnout. Rovnou ukáže naměřenou hodnotu. Jinak to trvá někdy tak dlouho že se dřív vypne než se hodnota ustálí. :)
Měření pH a automatický vysavač bazénu
jirka*
10.06.18 22:40
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]