Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí úpravna vody

Od: petrd77® odpovědí: 1 změna:

Ahoj radílci...

Dával jsem na rozbor bodu z vrtu hlubokého 52m a co mi nevyšlo... Nepitelná...

Mangan, železo, nízké PH, dusitany, chloridy, bakterie, nikl... TO vše v nadlimitu v případě manfanu a dusitanů extrémně...

Doporčili mi čistírnu vody v hodnotě cca 55 tisíc... A to tak že se bude pomocí UV lampy a čističky železa a manganu upravovat voda u vstupu do domu a voda v kuchyni bude kvůli bakteriím a dusitanům upravována reverzní osmozou (z čehož moc odvařenej nejsem potože se jedná o demineralizovanou vodu a její zpětná mineralizace je minimální)...

Máte s tím někdo zkušenosti?

Nabídku mám od Watexu 42tis, české vodohospodářské zprávy (55tis) a ještě myslím od ecowater 72tis...

doplněno 10.06.18 14:27:

Ještě doplním, že voda je extrémně znečištěná pískem z granitového podloží, který se neustále uvolnuje a z vody dělá šedou břečku... takže musí úravna řešit i toto...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Pitnou (pití, vaření) bych upravoval pomocí RO + mineralizace. Je to jednoduché, levné a snadno kontrolovatelné. Když jsem soustavu před lety pořízoval, bylo to nejlevnější na mangala.cz/.... Účinnost měřím pomocí měření vodivosti - něco jako aliexpress.com/.... U RO jsou požadavky na kvalitu vstupní vody (což asi s železem a manganem nebudete splňovat), aby nebyla poškozována membrána RO, ale u nás membrána vydrží roky a stále při vysoké účinnosti. Dnes stojí náhradní 20$, takže též levný spotřební materiál. U toho ostatního bych počkal, až po nějaké době, až se vyčerpá pár desítek kubíků.

doplněno 10.06.18 18:36:

Odkaz nefunguje, tak ještě jednou aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]