Nejste přihlášen/a.
Celé roky šiju -nestalo se mi aby stroj takto šil...nejde s tím nic udělat. Utáhla jsem na člunku šroubek, nahoře mám kolečko na 5 ...a nešije a nešije pořádně . Už se s tím morduju asi 3h.nakonec z toho bude létající stroj
stroj je veritaska - návod jsem projela zepředu dozadu...kdo mi prosím pomůže s čím hnout aby se to srovnal
Zdroj: poradte.cz/...
spodní je jak píšete - vyfotila jsem jak mám nastaveno horní.Před časem byl stroj u opraváře a ten mi tam udělal červenou rýhu -nastavení jen jsem si nikdy nevšimla zda to má být takto nahoře?
Težko poznat z jedné fotky co upravit.
Zkontroluj jestli máš správně navlečenou nit na spodním člunku. Zkontroluj tah spodní nitě po protažení nad rovinu šicího stroje.
Pak je taky rozumnější použít na spodní nit jinou barvu nitě než na horní nit. Lépe se potom poznává, která barva blbne a tedy kterou nit musíš poštelovat.
Pokud nenajdeš na spodním člunku žádné poškození nebo opotřebení a máš spodní nit správně provlíklou, tak spodní nit nech být a zkus dotahovat pomalu horní nit.
I horní nit ale musí být správně provlečená. Pokud horní nit nemá správné napětí, tak ji spodní nit stáhne moc dolů a může to dělat tyto problémy.
kontrola napnutí spodní nitě: Vyjměte člunek a když chytnete nit a člunek pustíte, nesmí se nit odvíjet, pokud jemně cuknete jako by u JOJa, tam by se měla posunot. Pokud je tohle vpořádku , nedělá to spodní ale horní nit.
Vezměte kousek látky, přeložte ji a prošijte. Následně obě části od sebe roztakujte a dívejte se, která nit je volná..
Hahanaj, vytáhni tu horní nit, uvolni tlak kolečkem na maximum. Dej to na tu nulu. Pak vezmi hodně tenkou jehlu a vyčisti nahoře ty plíšky, co drží nit a pořádně to pusou celé profoukej. Mohla se ti tam usadit malinká nitka, nebo je to zanesené prachem a tak dál. Pak znova navlékni a dej kolečko do normálního tlaku a zkus to znova. Také se mi tohle občas stane. Sice mám stroj Pfaff, ale princip je podle mne stejný. Tyhle kličky se dělají špatným napětím horní nitě, nebo špatným navléknutím horní nitě, nebo právě něčím co zůstalo, nebo se nahromadilo mezi těmi plíšky, které nit drží a stlačují.
no proto se s tím moříš bez výsledku. Vytáhni nit z jehly , spusť patku a tahem zkus jaký klade horní nit odpor, případně přitáhni kolečkem nastavení horní niti. Jestli si nehrály děti a nepovolily ti to třeba o celou otáčku nebo i 2. Mělo by to jít mírně ztuha. Pak navleč a opakuj pokus s látkou a doštěluj
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.