Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouřovod do udírny

Od: luke020 odpovědí: 7 změna:

Potřebuji poradit s kouřovodem z topenište do udírny. Udírna bude zděná a mám v plánu kouřovod udělat z keramickych- kameninových trubek, vnitří průmer 190cm.Je to dobrá volba?

doplněno 08.06.18 17:07:

Vnitřní průměr 19cm samozřejmně

Kouřovod do udírny

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jo je to dobré řešení , u příbuzných jsme to tak dělali už před mnoha lety a funguje to stále v pohodě.

destik*
hodnocení

0x

Jojo, mnozí to tak doporučují a je to dobré. My máme dokonce litinovou rouru a funguje to taky dobře. Myslím, že keramické by mohly být i lepší - každopádně Vám nezreznou:).

hodnocení

0x

Keramická pokud nebude obezděná tak časem praskne

luke020
hodnocení

Obezděná bude ze všech stran.Prakticky ta trubka nebude vidět.Chtěl jsem dát železnou ale ta brzo zrezne a musi se obalit izolací aby nevznikal kondenzát.U nerezové bych se nedoplatil proto mě napadla tato varianta.

cicky
hodnocení

0x

Volba je to vynikající a každý bude koukat s pusou dokořán! Takový komín (skoro dva metry v průměru) nemá ani sám Babiš na udírně v kosteleckém masokombinátu.

doplněno 08.06.18 22:59:

Ale jistě, hlavně když se najde někdo takový, co dá ten správný podnět.

luke020
hodnocení

Nj vždycky se najde rejpal, který si hned všimne chyby a musí prudit ;)

jarda62
hodnocení

0x

Dobrý den. Mám ten samý kouřovod 1,5m dlouhý, udělat základovou desku,kolem kouřovodu mám ztracené bednění, vytvoříte šachtu,vyspádovat od topeniště cca 15° do boku udírny, obalit do vaty - ISOVER, obsypat pískem.a zabetonovat.

Po té stačí obložit kachličky,dřevo cokoliv.JH

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]