Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okna- připojovací spára 3D hmota Den Braven

Od: kukol odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

pří zaměřování oken a rozhovoru co a jak bude, mi technik firmy na muj požadavek, že okna chci namontovat dle ČSN 746077 paropropustné a parotěsné pásky odpověděl, že použivají těsnící 3D hmotu Den Braven a do interieru mi dají parotěsnou pásku. Tak se chci zeptat, jestli ta 3D hmota je dostatečná náhrada za paropropustnou pásku a je to OK

Jen doplním- je to výměna oken za nová plastová v rodinném domě

Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

pokud vím tak parotěsné pásky jsou samolepící takže se tam žádná hmota nedává...

hodnocení

0x

Nejsem chemik, ale jsem přesvědčen, že tato "hmota" nenahradí paropropustnou pásku. To je jako pěna, snad jen vylepšená. Musí dát pásku vnitřní a venkovní. Pěna je jen na vyplnění prostoru.

Zároveň bych to zase nehrotil, páč stejně asi budete zateplovat špalety (i fasádu) a rám okna překryjete polyšem. Pak není třeba venkovní pásky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]