Ahoj, jak silnou vrstvu betonu byste idealne volili na zaliti vodovodnich/odpadovych trubek v podlaze? Nyni je podlaha vykopana v miste novych trubek cca. 10cm. Zasypavam vyhrabanou suti a premyslim jakou silu betonu nejmene udelat? Na podlahu prijde pote dlazba. Separacni rohoz a samonyvel. sterka je samozrejmosti. Predem diky vsem a at vam jde prace od ruky, pokud makate, Marek
Dobrý den, když jsem boural betonovou podlahu ve staré koupelně, tak to byla "slupka" do 5 cm, pod ní zásyp a v něm trubky (trubky nebyly zalité betonem, což jsem ocenil). Ovšem, počkejte si na názor větších odborníků. Zdravím!
Tu suť na zasypání si proházej přes síto ať v tom nemáš ostré kameny. Plastové trubky teplem pracují a kdyby roky trubka tlačila proti ostré hraně tak by se to časem mohlo vymačkat. Ten zásyp upěchuj. Pak ten potěr 5 cm bude stačit.
marek87*
Diky, navlekl jsem tubex, vybral ostre kusy a zasypal. Nakonec jsem zalil cca.6-8 cm poteru.
Ale ono také záleží, co je pod zásypem, tedy kolik a co je do zámrzné hloubky. Jak je široký výkop a zda by pak nebylo vhodné dát síť. Beton sám se láme.
Nejlepší je,položit do zásypu silnější,třeba betonovou,nebo ocelovou troubu a skrz ní pak protáhnout,co bude potřeba.Popřemýšlej o rekonstrukci,kde se na stávající zásyp uděla jen potěr(2-3 cm beton.Na něj 10 cm polystyrenu,do nějž se vloží instalace.Na povrch 5 cm beton s karisítí.Případné vynechání betonu a položení Rrigidur suché podlahy..Vznikne podlaha i s tepelnou izolací,kde nebude unikat teplo pro krtky v podzemí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.