Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební materiál

Od: vlroskovec odpovědí: 11 změna:
Kolik bude zapotřebí písku a cementu na základovou desku 3,8 m x 0,15m ( kruh ). díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

1x

docela by mě zajímalo jak chceš bednit kruh...kor ještě tak nízkej...jinak beton si objednej a neřeš

mám za sebou. nařezal jsem si cca 35 cm dlouhé hranolky 30x30 mm. ty jsem 20 cm zatloukl do země. odstup cca 25 cm. v obi jsem si nechal ze sololitu nařezat 15 cm proužky a ty jsem zevnitř našrouboval do kolíků. doprostřed jsem zatloukl trubku. stahoval jsem prknem . na konci byl hřebík, který jsem strčil do trubky. vše s laserem...

hodnocení

0x

Je to asi 1,7 m3 betonu. To se snad v dnešní době nevyplatí míchat doma, betonárka vám to ráda přiveze. Pokud to opravdu chcete míchat sami, tak tady najdete detailní výpočet: zhitov.ru/...

hodnocení

0x

Ano, je to asi 1,7m3 betonu, záleží na tom, jak to máte, zda se tam vleze mix, nebo nechat namíchat správně zavlhlý a dovézt na korbě menšího náklaďáku, nebo pak svépomocí bych to viděl na Avii štěrku a třicet pytlů cementu (25kg). Počítejme s tím, že toho bude potřeba něco víc, záleží na tom, jak to je nachystané, to bych viděl zhruba na dva kubíky, že by se z toho dalo vyrobit.

Tak je to 1,7m3 nebo 2.0m3?

vlroskovec
hodnocení

Mix tam neprojede a složit namíchaný není kde.
krtek66

mix tam projet nemusí...mají u sebe 6m koryto, kterým to dokážou futrovat..nebo pak šwing...ten má ramena delší...navíc... 1,5m3 dáš do vozíku...

Do vozíku to dáš, ale pozor na policajty a aby sis nehobloval pneumatiky vozíku o blatníky.
miran*

Ale stejně musíte mít někde místo, kde složíte písek, štěrk, cement a kde to budete míchat. A tam asi nějaký náklaďák dokáže přijet. A když na tohle místo vysypete hotový beton, tak už je to jen 40-50 koleček a je to doma.:)

Pokud jste pořád přesvědčený o výhodnosti domácího míchání, nic proti tomu. Vždyť je jen cca 3,5 tuny materiálu, který musíte vzít několikrát do ruky. Ať se vám dílo daří.

vlroskovec
hodnocení

Jinak diky moc za rady.Poripade jaky beton by se měl použít,mám namysli označení atd.

Jinak ještě lze objednat mixpumpe-doveze beton a ještě dokáže přemístit až na 25m !

Záleží na okolnostech a na co to má sloužit litý beton z mixu bude asi o dost pevnější ale dražší. Jinak u nás vozí i v avii (velikost avie ale zn.?) a ten zajede pokud není bláto skoro kamkoliv (pokud se dá (louka ,lesní, polní cesta...) a pak (předpokládám že pod bazén?) osobně bych si to udělal (z fin důvodů) pískovou beton 2O a sušší směs.ale jak se rozhodnete záleží na vás a vašich prioritách!Každopádně i když vím jak ,bylo by v čem namíchat atd ,nechal bych si odvézt beton ,vyjde levněji (teda pokud nemáte vl.LEVNOU dopravu a traktorem za poár šupů si nedovezete písek )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]