Nejste přihlášen/a.
Potřebuji dát elektrokrabice ven do země do hlíny kde budou propojeny 3 kabely.
Našel jsme přímo elektrokrabici i se zalévací hmotou kde je cena cca 560kč což se my zdá nějak moc. Odkaz zde : lseshop.cz/...
Našel jsem ale přímo samostatné zalévací hmoty. eshop.elkov.cz/...
Což kdybych koupil samostatné krabičky a kybl této zalévací hmoty tak mi to vyjde mnohonásobně levněji.
Co byste použili vy?
nebo eshop.elkov.cz/...
Na tuto situaci bych použil produkt k tomu určený. Kabelovou zemní spojku. Pokud potřebujete spojit tři kabely tak "T"spojku. Je na to určená, má dlouhou životnost. Pokud jde o spojku v zemi, nesnažil bych se to za každou cenu nějak vybastlit pomocí zalévací hmoty, která není příliš vhodná.
Je to profesionální řešení a je dokonce levnější.
Toto je ta zemní spojka, existuje více typů.
To sem přesně hledal díky. Není potřeba to ještě nějak opatřit proti vniknutí vody? Nejsme si jistý jestli po letech ty gumový těsnění vydrží a nezačal vlivem vlhkosti padat chránič.
Ty zalévací krabičky sou přece jenom lepší v tom že ten epoxid zabrání na 100 procent vniknutí vody,vlhkosti do kontaktů.
Já osobně bych spojení radši udělal na nějakém přístupném místě. Třeba malej antoníček, kde si rovnou udělat i zásuvky pro případný využití. Neznám přímo tvoji situaci, ale např. pokud jdeš kolem nějaké pergoly nebo posezení, tak tam by se zásuvky hodily. Propojení kabelů v nepřístupných místech bych se vyhnul, pokud to není nezbytně nutný. Třeba přeseknutej starej kabel, OK, tam bych to pochopil, ale u nového vedení bych to nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.