Nejste přihlášen/a.
Krásný den,prosím,máte někdo zkušenost? Opravdu při celodenním zatažením sníží teplotu v bytě? Na netu je hodně odkazů a značek,ale není nad osobní zkušenost Vás milých rádců. Případně poradíte,jaké ano a jaké ne? Děkuji. JISKRA
Osobní zkušenost sice nemám, ale brácha ano. Nejdřív měl ty vnitřní, ale ty měly jen zatemňovací funkci. Ty venkovní jsou lepší, protože odrážejí sluneční paprsky ještě dřív než projdou oknem a způsobí skleníkový efekt. Dost podstatný rozdíl. Výhodou může být bílá nebo stříbrná barva žaluzií.
podle toho profilu bych si tipnul taky na climax.cz/...
dodavatelů jsou spousty, výrobce většinou jeden-dva...
Zmíněná klimatizace je možná fajn, ale ochlazovat místnost, kde celý den pálilo slunce a při příchodu tam máte 45 °C nebo tam, kde místnost byla před sluncem schovaná a je tam cca. 27°C ... to bude určitě rozdíl... a té tmy se nebojte. Stačí trochu pootevřít a slunce se tam svými paprsky nedostane, ale jeho světlo jistě ano!
Za mne určitě ANO. Zkušenost za čtyři roky bydlení na střeše v 7.patře - kde slunci nebrání nic. Ani ten nejvyšší strom před domem nedosahuje tak vysoko. Do obýváku svítí od časného rána až tak do půl čtvrté, kdy slunce obejde dům. Takže jedině žaluzie, samozřejmě předokenní - a samozřejmě světlá barva. Opravdu to funguje. Sklo se díky nim tak neohřeje a tedy nejde ani tolik tepla dovnitř. Sice to jistíme ještě klimatizací - ale používáme ji spíš pro rychlé ochlazení, když jsme zapoměli ráno před odchodem z domu žaluzie stáhnout - a nebo večer na rychlé snížení teploty v ložnici. Ta je ještě o patro výš, úplně pod střechou, rozpálenou od sluníčka..
Přidávám foto - žaluzie jsou polohovatelné - jde volit velikost štěrbiny mezi nimi - a tedy i světla, co prochází. Při úplném zavření zaklapnou do sebe a je úplná tma. Venku je už dost tma, na focení - ale pro představu snad stačí. Značku nevím, ale na netu bude dost odkazů. A cena bude jinde i za ty čtyři roky
Je několik druhů předokenních žaluzií. Vedle v domě mají takové, kdy se dají "listy" vyklápět podle toho, odkud jde slunce. A v jiném domě jsou bílé žaluzie před okny, které se stáhnou celé. Tvoří je "listy", které mají malé jakoby maličké průzory, aby propouštěly světlo, ale vytáčet nejdou. Buď se musí stáhnout nabo vytáhnout. Jinou variantu nemají.
Nevím jakou zkušenost uživatelé mají. Asi je to bezva v přízemí, ale ve vyšším patře je mi to divné.
Děkuji,v práci máme asi 8 let takové ,co se ovládají tou tyčkou,ale netěsní,nepřiléhají ty lamely,maximálně nachytají spoustu prachu... Chtěla bych také,aby dobře zatemňovaly,kvůli spaní po noční. V nějakém filmu jsem viděla,jak na hotelu zatáhla slečna dálkovým ovladačem a byla tma jak v ranci, venku polední floridské slunce. Byl filmový trik,nebo je to možné?
Do globál-oteplování výborná investice. Pamatuji je z Itálie a mohou být elegantní. voivo.cz/...
já mám 8 let klimu-Eta,7 p. panelák,slunce od10-19hod. Žádné žaluzie neochladí,nanejvýš 1-2st. Klimou chladím 40m a když mám 28st. a zapnu ji na nejvyšší výkon tak do 20 min. mám 23. potom ji šoupnu na automat a ona tuto teplotu udržuje. Před 8 roky jsem se vešla i s prací a vyvrtáním do panelu-/korunkový vrták /průměr 8 cm. tak stačilo 15 tisíc. Źáleží jak je velká místnost a jak silné klima. Měla jsem strach kvůli doplatku elektřiny,pokud bych ji měla +- měsíc v kuse zaplou tak jsem propočítala že za měsíc bych platila +-400- 500- kč.chladím často i v noci. Ten automat zapíná jen při zvýšení teploty. Každému toto doporučuji.
Uživatelé klimatizace asi nechápou... Žaluzie samozřejmě nejsou lednička a NEOCHLADÍ byt, ale pomůžou, aby se byt nepřehříval.
Jak jsem napsal - zastíněné okno znamená, že v bytě může být rozdíl i 10 a více °C od souseda, který žaluzie nemá. Klima pak nemusí fungovat 20 minut, stačí třeba 2-4 minutky... tj. úspora za energii. Pokud máte doma nějakého mazlíčka nebo třeba jen kytky, rozdíl 20ti stupňů během pár minut v 1+KK jim asi dobře neudělá...
Ano, klima je fajn - ne, žaluzie nedokáží chladit byt.
Aby se nemusela klima používat často nebo vůbec, doporučujeme ze zkušeností venkovní žaluzie.
Chápete už?
Klimatizace je dobrá věc, ale musí to člověk nastavovat s rozmyslem. Já jí používám řadu let (hlavně v autě) a žádný problém s nachlazením.
Tepla přicházejí a sním i dotazy o snížení teploty. Pokud budou předokení žaluzie stažené v momentě, kdy do oken začne svítit slunce tak se teplota v místnosti žačne zvedat pomalejším tempem, než bez nich. Teplota v místnosti bude nepatrně nišší, bude tam, ale také tma. Nelze od toho čekat zázraky. Taková je reálná zkušenost. Pokud chcete snížit teplotu, tak ani zaručené rady, ani žaluzie, ani vychytávky Ládi Hrušky nepomohou. Pomůže klimatizace.
pridam se k dotazu, jakou maji zkusenost, ti co maji zaluzie, kdyz je vitr? chci je prave kvuli tomu ze nam tu casto a silne fouka vitr, o teplotu mi nejde - na to mam klimatizace, nedelaji pri silnejsim vetru nejaky kraval?
Já mám velmi velké - dlouhé žaluzie. Potřebují mít i vůli. V případě velkého vichru žaluzie stáhnu, aby nedošlo k nějakému poškození díky letícím odpadkům atd. Pokud by mi vadil zvuk, žaluzie vytáhnu nahoru a nemá co chrastit.
Kolegou uvedené žaluzice jsou lamelami založené do sebe... díky tomu bych nabyl přesvědčení, že hluk je naopak nižší, než kdyby tam nic nebylo.
A zase je otázka - co za typ tam dáte? Proti větru to chce každou lamelu v kolejnici, pevné pláty - žádný papír... k tomu asi ale také počítat s pravidelným servisem, promazáním, čištěním od prachu...
Tak jsem na to koukal a máme značku Alulux. Bohužel při hledání kontaktu se ukázalo, že firma už zanikla.
Pro představu, jaké žaluzie máme můžu přidat teda už jen odkaz na jinou firmu se stejným sortimentem
Žaluzie a nebo rolety? Máme předokení rolety a je to pecka! V zimě to dělá cca 6°C ale při jaké teplotě to bylo nevím Pokud pracujete na směny jako já tak to využijete maximálně protože ve tmě se spí dobře
Značku nevím. Tady inspirace: cctrade.cz/...
Dobrý den, oživil bych téma.Jsou lepší žaluzie,nebo rolety? Ty rolety mipřipadají ,takové jednoduší ,na údržbu,že asi vydrží více.Samozřejmě můj dojem. Ale z druhé strany je v pokoji tma .Viděl jsem,že ta roleta se dá "roztáhnout”,že tam vzniknou takové dirky,Ale to moc nepomůže.Tak kdyby někdo napsal zkušenosti.
Popřípadě zkušenosti s těma foliema .Jestli to má takový efekt, jako zaluzky,nebo rolety.Nejlépe i cenu folii
Mám rozpočet na moje 4 okna - rolety 30500 kc a na žaluzie 35000kc To už není takový rozdíl.Samozřejmě manuální ovládání.Na to el. jsem se raději ani neptal.To bude 2 x tolik. Předem děkuji
@macek71 - chtělo by to asi nové vlákno - tady to bude trochu nepřehledné
Co se cen týče, nedokáže nikdo posoudit, jestli je předraženo... záleží na mnoha parametrech. Já měl v RD rolety, nyní mám žaluzie.
Obé má své výhody a nevýhody. Jako hlavní výhodu u rolet bych viděl odhlučnění a 100% zatemnění. Toto je ale zase nevýhoda při denním zatemnění místnosti - žaluzie dokáží odklonit slunce (teplo), ale světlo do místnosti projde bez potíží...
Francouzské okno nebo větší rozměry obytných prostor bych doporučil žaluzie, ložnice pak rolety nebo "Zetka" žaluzie, která zatemní lépe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.