Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava omítky panelový byt

Od: jafre00 odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem. Prosím o radu. Vybouraval jsem panelakova futra. Trosku to kolem opadalo ale vse jinak drzi. Na jedne fotce mam odhalenou cast panelu, ktery se lehce hybe, jenom trosku. Mam v planu tam bud dat flexibilni lepidlo nebo rychleschnouci cement - mam tam jiz udelane otvory kam to nacpu-snad je to dobre. Pote bych chtel si spravit celou omitku okolo a nevim presne si rady. Jestli tam dat tenkou vrstvu flexibilniho lepidla a pak nahodit fajnovou nebo jestli ma nekdo lepsi napad. Dekuji za pripadne rady.

Vse delane kvuli oblozkam, tedy priprave stavebniho otvoru

Oprava omítky panelový byt
Oprava omítky panelový byt #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jafre00
hodnocení

Dá se použít na spojení panelů chemická kotva nebo pěna? (Ne že by se nějak moc hejbal, jenom když silne zatlačím tak se pohne o milimetr) přecejenom, když bych pak bouchl dveřma aby mě ten panel neuhnul.

krtek66
hodnocení

0x

co furt všeci mají s tou fajnovou v paneláku? to je nějaký trend nebo co? Omítky v paneláku se opravují sádrovýma tmelama, aby byly zase hladký jak panel. Fajnová je na cihly...kdy už tohle skončí*modla*

Omítky v paneláku se opravují také štukováním .Ne každý chce sádru !Osobně jsem pár panelákových bytu štukoval !Jinak fajnová neboli štuk není na cihly ale na jádrovou omítku,na hrubou!

jafre00
hodnocení

Tak pac tam mam z jedne strany fajnovou a z druhe tam hodim sadrovou omitku.

jabraka*
hodnocení

0x

Stavební lepidlo lze použít,ale je nutno počítat s tím,že se po zaschnutí trochu propadne.Pak opravu dokončuji finální stěrkou Ta se dá dobře brousit a stena pak je dokonalá.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dle fota seoudím že tam chybí docela kus materiálu takže buďto klasika-jádrová omítka-dorovanat a pak štuk nebo sádrová stěrka (dle Vašich preferencí-např od Weber je dost jemný kdežto od Cemix je zase naopak ,hrubý takže po naštukování vypadá jako velmi dobře zatočená jádrová)nebo pak sádrová omítka na větší vrstvy

krtek66

Cemix není v žádném případě hrubý...Mám ho v celým bytě jak štuk tak hrubou a když jsem to přemaloval tak skoro nevidím zrnka...takový KVKčko nebo podobný aušusy...to je samej písek...

jafre00
hodnocení

A na to spojeni panelu mam nacpat tedy nejake flexibilni lepidlo na obklady nebo primo chemickou kotvu? Nevim co je lepsi. Precejenom flexibilni lepidlo je cementove

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]