Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové,
Mám takový problém a potřebuji vědět, co si o tom myslíte. Začnu od začátku: V minulém bytě jsme měli lesklé obkladyčky, které jsem umývala jednou za čas sprejem W5 - nanesla, nechala chvíli působit, spláchla a bylo uklizeno, obkladačky měly lesk jako blesk. Přestěhovali jsme se do nového. Tady jsou taky obkladačky, ale jaksi nemají lesk jako blesk.
Povrch je pořád jako od vodního kamene, ale není to vodní kámen. (umyla jsem octem a nepomohlo to) Když obkladačka uschne, jsou tam vidět jakoby na povrchu mapy a obkladačky jsou jakoby matné, drží se na nich voda. Dělalo nám to od začátku. Kdy jsem si všimla, že obkladačky v ostatních částech v koupelně koupelně jsou lesklé a povrch na omak hladký. Bohužel, tam kde je vana/sprchový kout tomu tak není. Tam jjsou obkladačky matné, mapovité a na omak "hrubé".
Již delší dobu se domnívám, že jsou obkladačky nečím jakoby naleptané. Jsem z toho celkem dost nešťastná, protože tím, že se v těch mapách drží voda, okladačky hodně rychle zarůstají vodním kamenem.
Co si o tom myslíte? Naše staré obkladačky v minulém bytě byly jako nové a tady je to přesně naopak.
Dobrý den, pokud je povrch (glazura) obkladů narušen nějakým chemickým prostředkem, tak už to nevylepšíte (ani nerozleštíte). Ovšem, myslím si, že je to vodní kámen - omytí octem je fajn, ale ocet by musel působit delší dobu, což na svislé stěně nejde. Zkuste přípravek ve formě pěny (např. viz odkaz), který se udrží i na svislé stěně a nechte déle působit (a postup opakovat). Pokud se zadaří, tak potom po každém sprchování dbejte na to, aby byla voda z obkladů otřena (a nemohl se zase tvořit vodní kámen). Zdravím!
P.S. Uvádíte, že povrch je drsný pouze tam, kam dosáhne voda, ale jinde je bezvadný. Tak to musí být vodní kámen.
zuhud - tak ty obklady narušil chemií někdo již dříve. Zajímavé je, že pouze tam, kde byla voda a jinde je ponechal "zdravé"- asi je tam nečistil.
Ocet jsem dala na hadru a nechala působit, stejně jako kyselinu citronovou. To vám nesteče. Navíc jsem povrch zkoušela oškrabat žiletkovým nožem a nic jsem nenaškrabala. Kdyby to byl skutečně vodní kámen, tak jej z kachle seškrábnu, což se nestalo. Takže obklady jsou opravdu narušené, a vodní kámen to není. Navíc jsem nepoužila jenom ocet, ale i více přípravků a povrch drhnula drátěnkou, jemným pískem, a taky nic. Takže naleptané to je. Bohužel se to bude muset otřískat a znovu obložit. Každopádně děkuji za radu.
Kdysi byly různé obkladačky.Pokud majitel bytu šetřil a koupil do koupelny obkladačky druhé třídy kvality,nebo dokonce výmětové,pak se nemůžete divit.Vše lze opravit jen novými obklady.Ale také by šly obklady jen přestříkat.Já jsem přestříkal bílým lakem z Lídlu i vanu a kupodivu to už několik měsíců drží.Byla by to ale práce pro vraha,každou kachličku oblepit lepenkou po obvodu a přestříknout.Pak oblepit vedlejší a zase stříknout.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.