Nejste přihlášen/a.
Zdravím, natahuje se miako stop - lepidlo perlinka stuk? myslel jsem, že nejdřív je třeba strop špricovat a srovnat hrubu omítkou, protože to není ideálně rovné. A pokud ano, tak srovnat to uz lepidlem (nekde muze byt do 1cm vrstva), nebo jen natáhnout a srovnávat budu až fajnovu, diky
Přesně tak jak psali dva předchozí rádci! Ovšem dnešní zadnící vcelku neumí ohazovat stropy .osobně jsem se toto učil až po desetiletí od vyučení se, v podstatě až na "stará kolena". Elegantní řešení je pak ,pokud to jde, snížený podhled pomocí SDK.
Skutečný zedník strop nahodit umí, je to jejich majstrštyk. I když to většinou nemají v lásce, je to makačka.
Feraxi ,měl by umět ale mnoho jich to neumí!A věz,že to vím ze skutečné praxe!Taky jsem se učil házet strop až někdy po 40 roku svého věku! a dnešní mladí se dokonce učí omítat zdi až po vyučení se! Ono totiž v minulosti (jak je dnes moderní říkat za komoušů),záleželo pro jaký podnik se vyučili. Např nás bylo cca25 kluků - 15- Pozemní stavby Gotwaldov, 7 OSP a asi 3 pro ZSS.Pozemáci jsme stropy nikdy neházeli, OSP ano a ZSS spíš taklé ne.Bylo to už z toho co ten který podnik stavěl či rekonstruoval!
Ono nejideálnější je podhled. Lehká montáž,dokonalá rovina,všechny instalace tím lehce protáhneš,možnost elegantní tepelné izolace. Správně by měl být strop prvně nahozený a to je hrozná práce-jak už bylo psáno málo komu se do toho chce a hlavně málokdo to umí udělat opravdu dobře-dnešní zedníci už jsou většinou jen natahovači lepidla a perlinky-starší technologie se vytrácejí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.