Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít nastřelovačku pro SDK profily?

Od: mytrix* odpovědí: 6 změna:

V celém bytě se chystám dělat SDK podhledy. Vzhledem k tomu, že je to panelák, tak mě napadlo, že bych si ušetřil dost vrtání, a tím pádem i obtěžování sousedů hlukem, když bych pro upevnění profilů a závěsů použil plynovou nastřelovačku.

Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi zejména o to, jak moc pevný ten spoj je a zda ty podhehy (zejména závěsy) unese. Nerad bych, aby mi to pak spadlo celé na hlavu :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jestli tu nastřelovaci pistoli máte, tak ji klidně použijte.
Pokud byste si ji měl půjčovat za peníze, šel bych do klasiky. Slušná sds vrtačka má 6mm dirku vyvrtanou za pár vteřin.

hodnocení

2x

Neznám schopnosti plynové nastřelovačky, zkušenosti mám jen s klasikou, ale pokud jde o nastřelování jako takové, ujišťuju Vás, že to v betonu drží daleko líp, než hmoždinky. Jen si to doma nemůže dělat jen tak každý.

mytrix*
hodnocení

No podle všeho by to mělo držet, ale raději jsem se zeptal. Výkon by měl být btaky dostatečný viz. (čas 7:11+)

youtu.be/...

jabraka*
hodnocení

2x

S nastřelovačkou pozor.I ta s patronou některý hřeb do panelu nenastřelí,hřeb se odrazí a dokáže vyletět zpátky.Proto jsou pro nastřelování velice přísné předpisy.Dobré vrtací kladivo je mnohem bezpečnější..

JABRAKA

peda

nastříleli jsme toho opravdu hodně a tohle se nestalo. Ten výstřel je ale dražší, než hmoždina,ale je to rychlejší.

peda - Tak to já toho zas tak moc nenastřílel (VZ-72, Hylti DX 450), ale právě tohle se párkrát stalo. Stačí, když je beton v místě vstřelu hodně kamenitý, když nevstřelujete přesně kolmo, nebo hřeb narazí na armaturu. Zvlášť ta VZ-72 k tomu byla náchylná. Na každém školení na to upozorňovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]