Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komin v prubeznem zdivu z plnych palenych cih

Od: zackd odpovědí: 6 změna:

Dobry den nejedna se o vtip ani o nic podobneho mohl by mi nekdo nakreslit/najit komin v prubeznem zidvu prudochovy a dvoupruduchovy prosim?
Nasel jsem jen toto stavebniklub.cz/....

PS: Pokud by se komin (jednopruduchovy) stavel stylem sirka 45 (zed) a komin normalne jak je na odkazu (volnestojici) neprovazany se zdi je to spatne?
Dekuji za vas cas nazory a rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nějak nechápu Váš dotaz vždyť na odkazu máte hezky první i druhou vazbu komínu v průběžné zdi 45cm a to jak jednoprůduchového tak i dvourpůduchové ale takto lze i třeba desetirpůduchový,a samostatně stojící komínové těleso je bude lepší zavázat -kotvit do nosného zdiva ale není to nezbytně nutné-dnešní (schiedel,...) jsou většinou (zatím jsem se nesetkal s opakem) vždy mimo nosné zdivo.Jinak pokud baste chtěl tak sešity staré asi 40 let z učnáku nemám a na to namalovat jak by to vypadalo nemám čas ani chuť .

zackd
hodnocení

Ano dekuji vam za odpoved ale ja shanim i jednopruduchovy komin v prubeznem zdivu a tam jsou pouze volnestojici a nebo DVOUpruduchovy komin v prubeznem zdivu.

miso*

Vynechajte stred dvojprieduchoveho a hned mate jednoprieduchovy.

zackd
hodnocení

Pardon ale nejak mi nedocvakava ktere cihly odstranit? Jakoze jestli ty plne ve tvaru "T" nebo ktere nemohl by jste to prosim nakreslit? Aspon prvni vrstvu druhou si udelam staci at to sedi prekryvaji se vrstvy a neni to spatne (vrsta na vrstvu). Diky.

zackd
hodnocení

up

doplněno 31.05.18 11:03:

.

jabraka*
hodnocení

0x

V podstatě je to jedno,dnes se doporučuje nový komín vyvložkovat,takže působení komínového tělesa vevázaného do zdi je minimální,hlavně pokud se týče tepelného rozpínání.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]