Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stav. povelení a ohlášení stavby - kolaudace

Od: hana1205* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda někdo nevíte, jaký je rozdíl v přístupu stavebního úřadu u kolaudace u stavebního povolení a u ohlášení stavby a co všechno musím u ohlášení stavby předložit. Děkuji

doplněno 03.11.09 20:33:

Ještě doplnění. Mám vystaven souhlas s ohlášením stavby do 150m2 zastavěné plochy a potřebuji souhlas s úžíváním.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepesik
hodnocení

0x

Protože mám většinou špatné zkušenosti se stavebním úřadem vždy se vám vyplatí si osobně zajít na váš místně příslušný stavební úřad a zeptat se přímo.Ušetříte si tak mnoho problémů s vlastním výkladem stavebního zákona a úředníci vám přímo řeknou co budete potřebovat a co musíte předložit podle toho co plánujete dělat.Pokud vám stavební úřad poradí jednu z vašich variant je to pro vás lepší z důvodu,že je velký rozdíl mezi ohlášením drobné stavby a stavebním povolením.

celp*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Pepesik má pravdu.Já jenom dodám,že ohlášení stavby není žádná úleva stavebníkovi .Prostě to zákonodárci ani neměli v úmyslu.Je to pořádný byrokratický kolotoč a nemusí Vám to nakonec schválit.Pak budete žádat o stavební povolení.Podívejte třeba na město Šlapanice. www2.slapanice.cz/...

pepesik
hodnocení

0x

To vám také sdělí na stavebním úřadě vesměs platí,že cokoliv postavíte nutno informovat stavební úřad a podle rozsahu po dokončení sám vám sdělí jestli to přijde zkontrolovat a potřebujeteli souhlas s užíváním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]