Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu použít tento adaptér z 220V na 12V?

Od: rotorod® odpovědí: 17 změna:

dobrý den

nevím jestli jsem umístil otázku do vhodného tématu. Ale zeptám se. Mám tento minikompresor na 12V na nafukování pneumatik atd. Chtěl bych ale ho napájet u ze zásuvky v garáži. Mohu použít bez problému tento adaptér nebo tento?

děkuji za radu

P.S. která by byla lepší, nebo je to jedno?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

3x
Spínaný zdroj nebo trafo k CB(radiostanici)...ten kompresor si nebere 10A ani omylem...cca 4-5A.

To je votřesný, ti troubové ani neví, co prodávají *smich*

Cituji

Technické údaje

12 V/14 A

Max. kapacita vzduchu: 35 l/min

Provozní tlak max. 10 bar

Ale Vaše kříšťálová koule naštěstí funguje dobře, a díky ní jste vše uvedl na správnou míru. Co na tom, že matematikou druhé třídy spočítáte výkon 48W, což by tedy fakt musel být megahustý kompresor...

feleku

Používám podobný na foukání kola, když jsem líný roztočit hadici od kompresoru. A na zdroj 12V 5A běží úplně normálně.

Tento z Lidlu určitě nemá příkon 14A při 12V.

Tak jestli myslíe něco takového

svetsoucastek.cz/...

tak to souhlasí - tam je klasický plechovkový motorek, jenže ten z odkazu má dost jinou konstrukci - je fakt, že jsem ho neměřil, má ho švagr a na rozdíl od toho šidítka za tři kila to přece jen trochu fouká .

Jenže vtip je v tom, že když si tazatel koupí slabý spínák, tak jen vyhodí prachy.

matesj
To mi chceš namluvit,že tou přívodní dvoulinkou poteče 14A? Tož to ani omylem...a ještě přes autozásuvku...která se rozpadne,jen se na ní podívám...Vnitřek motorku s kompresorem za 399,- bych nechtěl vidět...bude stejný jako ten podobný za 299,-...to samé i stěma ampérama.
Autozásuvka konstrukčně tak do 5A...pokuď máš své auto rád...

hodnocení

2x

Ani jeden z nich ten kompresor neroztočí. 12 V je sice OK, ale krom voltů to taky musí dodávat i ampéry - což nesplňuje ani jeden z nich

Ten kompresor má totiž odběr 14A, takže zdroj musí dávat aspoň 15A. Což by mělo stačit i pro rozběh, protože CL zásuvky v autě bývají jištěny 15A pojistkou.

aliexpress.com/...

olin*
hodnocení

0x
Potřebuješ zdroj, aby výstupní proud byl minimálně 10 Ampér. Prodávají se 12V/ 5 Ampér, což je nedostačující. Jedině napájet z baterie 12V nebo ze zásuvky z auta. Prodávají se i zdroje do přístrojů s výstupním proudem 15Amp., ale nejsou uzpůsobeny pro "běžné" používání-nemají vhodný kryt, muselo by se to dát do nějaké krabice.

rv*
hodnocení

0x

Nejsnadnější bude, když nevyhodíte vyřazenou autobaterii, ale necháte si ji v garáži a budete z ní pohánět kompresor. A tu autobaterii budete dobíjet autonabíječkou, kterou zajisté též máte.

hodnocení

0x
Není kompresor jako kompresor. Já se setkal že při zatížení cca 6Baru měl okolo 10A.Já bych použil spínaný zdroj z Xboxu 360 z prvního modelu.Dá se koupit na netu od cca 250 do 400 Kč a má 16.5A. Ale musí se upravit... Je to výkonný zdroj.

hodnocení

takže jsem pochopil že ty 2 modely co jsem uvedl se k sobě nehodí. OK. Takže jedině těch 12V zásuvka z auta co jsem uvedl. Nejsem až takový kutil, abych si upravil zdroje apod, nerozumím tomu.

a myslíte si že ten kompresor z lidlu nenafouká bicykle nebo kolo u auta?

hodnocení

0x
A na co by to prodávali když ne na kolo nebo autopneu? Na stříkání barvy to samozřejmě fungovat nebude ale auto pneu to zvládne nafoukat v pohodě i úplně prázdnou. Akorát se to přehřívá a když je pneumatika úplně prázdná a venku vedro, je lepší udělat pár přestávek na vychladnutí. Účtenku si dobře schovej, málo který kus vydrží 2 roky běžného používání. Píst v tom asi nemá ani pístní kroužek takže když se to nechá jednou přehřát, příště už to taky může podcházet a napumumuje to prd. Co se týče odběru proudu, jde to z nabíječky autobaterií použít třeba při foukání kola ale při foukání auto pneu to chce v autě nastartovat motor, z baterky to přes 2 atmosféry leze nahoru jen velmi neochotně.
hodnocení

rozumím, díky

no nejlíp bych bral něco na elektřinu za pár peněz, ale to je vše přez 1tis. za levno je vše na 12V. Proto jsem se ptal možnost propojení to na 220V.

hodnocení

0x
Na 220 je nejlevnější řešení kompresor ze staré ledničky ale lidi to odsuzují že se v tom při přenášení rozhrká olej a pak to fouká vzduch s aerosolovýma kapičkama oleje. Když by to ale stálo na jednom místě tak je to bez problémů.
hodnocení

a na koupi nejlevnější řešení?

rv*

Nejlevnější je si koupit normální mechanickou autopumpičku. Nepřehřívá se. A jinak normální kompresor na 230V se vzdušníkem 50 l je někde od 2000,-Kč a při svém mírném používání vydrží navěky.

achjo

Naprostý souhlas!

Na občasné použití jede i bez oleje, takže ten, kdo má z oleje strach, jej může klidně vylít. A do saci trubky může někdy kápnout kapku oleje a nechat jet chvilku na prázdno, aby se písty promazaly.

Já používám jeden kompresou již víc než 10 roků a nejen na dohušťování pneu, ale i na různé jiné práce při kterých natlakuji nádrž od LPG a používám stlačený vzduch v dílně. Pro jistotu mám jeden kompresou rezervní, ale ten co mám asi 12 roků stále bez problémů natlačí až 10 Atm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]