Nejste přihlášen/a.
Jen tak mimo soutěž-když Vám z estetických důvodů nevyhovuje měd na okapech,tak proč jste je nechal instalovat,nelíbí se mi něco nekoupím,nedám si to...
Jinak na měď stejně jako na Al- jakákoliv barva určená na lehké-barevné kovy!
Já už ten barák takhle koupil, moje volba to nebyla.
Problém je v tom, že v rámci rekonstrukce budu dávat hliníková okna ve světle stříbrné barvě, venkovní parapety pravděpodobně ve stejném odstínu, taktéž hliník. A mám pocit, že s měděnými žlaby a svody by se poněkud mlátilo - z est. hlediska.
Vyměnit svody za hliníkové není problém (jak to napojit na měď ještě vymýšlím), ale žlaby už by byly komplikovanější a nákladnější- musely by se dávat i nové háky, tímpádem zásah do střechy + celkově je to více materiálu, proto bych je rád zachoval a barvu vyřešil nátěrem,.
Dobrý den, řekl bych, že lepší okap než z mědi není. No, ale když to chcete natírat, tak snad zkusit barvu Aluna (je odolná, je stříbrná a je i na kov - zda i na měď, tak to je otázka). Zdravím!
Ano, Aluna je syntetický hliníkový nátěr (proto je stříbrná, jak jste chtěl). Kamarád, který pracoval na stavbě metra říkal, že tam Alunou natírali vše, co by mohlo přijít do styku s vodou. A prý co Aluna pokryje už nepustí. No, třeba Vám odpoví ještě nějaký chemik. Ovšem, že natírat měděný okap je hloupost snad víte (zvláště jen z důvodů estetických).
Tak jsem to počítal,barvy reaktivní na hliník a měď pžijdou sakra draho.Nevyplatilo by se sundat měděné okapy komplet a vybavit to titanzinkem?Také navazování hliníku na měď není košer.Nu a tu měď určitě někdo rád koupí.
JABRAKA
Na háky bych navlékl gumové kadice a povsil titanzinek.Ten se nesmí mědi dotýkat,hrozí elektrokoroze.
JB
Bych se možná bál, že ta guma vystavená všem povětrnostním podmínkám po čase zteřím rozpadne se a bude problém... Ještě mně napadlo propojit žlaby a svody tak, že by se daly plastové kotlíky (které bych přetřel zároveň se žlaby)
Tak mně ještě napadlo, co použít jako podklad Galvinol: barvy-kov.heureka.cz/...
A na to pak třeba Alkyton, kde je výběr odstínů už poměrně široký: barvy-kov.heureka.cz/...
Někteří lidé natírají železné pozinkované okapy tak, aby to vypadalo jako měď, aby se mohli chlubit mědí.
Někteří lidé natírají měděné okapy tak, aby se nepoznalo, že to je měď, aby jim to někdo neukradl.
Památkáři nechávají měděné žlaby a ostatné prvky takové, jaké jsou.
Měď je velmi trvanlivý materiál, vydrží stovky let.
Co je ale zajímavé, že chodníky nebo silnice, na kterou vytéká voda z měděných okapů jsou zelené nebo zeleno hnědé od vytékající vody z měděných okapů. Je otázka, jestli to je fakt měď a jak to může ovlivnit spodní vody a tím vody v blízkých studních nebo i v místních potocích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.