Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr měděných žlabů

Od: kapitanmorgan® odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
Z estetického hlediska mi nevyhovuje současná (přírodní) barva měděných žlabů co mám na domě. Než případně přejdu k jejich výměně za hliníkové, tak se chci nejdříve zeptat,jestli existuje nějaký nátěr který bych na měď mohl použít a který tam nějakou dobu vydrží? Optimálně bych potřeboval světle stříbrnou...
Předem děkuji za každou radu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jen tak mimo soutěž-když Vám z estetických důvodů nevyhovuje měd na okapech,tak proč jste je nechal instalovat,nelíbí se mi něco nekoupím,nedám si to...

Jinak na měď stejně jako na Al- jakákoliv barva určená na lehké-barevné kovy!

hodnocení

Já už ten barák takhle koupil, moje volba to nebyla.

Problém je v tom, že v rámci rekonstrukce budu dávat hliníková okna ve světle stříbrné barvě, venkovní parapety pravděpodobně ve stejném odstínu, taktéž hliník. A mám pocit, že s měděnými žlaby a svody by se poněkud mlátilo - z est. hlediska.

Vyměnit svody za hliníkové není problém (jak to napojit na měď ještě vymýšlím), ale žlaby už by byly komplikovanější a nákladnější- musely by se dávat i nové háky, tímpádem zásah do střechy + celkově je to více materiálu, proto bych je rád zachoval a barvu vyřešil nátěrem,.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, řekl bych, že lepší okap než z mědi není. No, ale když to chcete natírat, tak snad zkusit barvu Aluna (je odolná, je stříbrná a je i na kov - zda i na měď, tak to je otázka). Zdravím!

detecha.cz/...

doplněno 27.05.18 18:22:

Ano, Aluna je syntetický hliníkový nátěr (proto je stříbrná, jak jste chtěl). Kamarád, který pracoval na stavbě metra říkal, že tam Alunou natírali vše, co by mohlo přijít do styku s vodou. A prý co Aluna pokryje už nepustí. No, třeba Vám odpoví ještě nějaký chemik. Ovšem, že natírat měděný okap je hloupost snad víte (zvláště jen z důvodů estetických).

hodnocení

No, v rychlosti se mi to teď dohledat nepovedlo a technický list se o mědi taky nezmiňuje. Dle popisu barva obsahuje hliník a ten by se s mědí dohromady úplně dávat neměl, ale jestli se to týká i nátěrů...

jabraka*
hodnocení

1x

Tak jsem to počítal,barvy reaktivní na hliník a měď pžijdou sakra draho.Nevyplatilo by se sundat měděné okapy komplet a vybavit to titanzinkem?Také navazování hliníku na měď není košer.Nu a tu měď určitě někdo rád koupí.

JABRAKA

hodnocení

A titanzinek s mědí nijak nereaguje? Já bych ty žlaby klidně vyměnil, ale jsou na měděných hácích a kdyby se měnily i ty, tak už by to bylo zbytečně komplikované a nákladné, to už mi pak vychází lépe ten nátěr..
jabraka*

Na háky bych navlékl gumové kadice a povsil titanzinek.Ten se nesmí mědi dotýkat,hrozí elektrokoroze.

JB

hodnocení

Bych se možná bál, že ta guma vystavená všem povětrnostním podmínkám po čase zteřím rozpadne se a bude problém... Ještě mně napadlo propojit žlaby a svody tak, že by se daly plastové kotlíky (které bych přetřel zároveň se žlaby)

joseph
Voda, která proteče měděnými žlaby, případně preteče přes nějakou měděnou součást střechy, v sobě obsahuje měděné ionty, které nepříznivě ovlivňují všechny ostatní kovové materiály, kromě mědi, olova a nerezu. Není to pouze tak, že se nesmí měď dotýkat jiného materiálu. A to, že chcete vyhodit nejdražší a nejlepší svody a žlaby, to ani komentovat nebudu.

javva*
hodnocení

0x
Zdravím,
co zkusit barvu Sokrates Titan?
hodnocení

Díky za tip. Ale co jsem koukal na nabídku odstínů tak jich bohužel moc není a není tam ten který bych potřeboval...

hodnocení

Tak mně ještě napadlo, co použít jako podklad Galvinol: barvy-kov.heureka.cz/...

A na to pak třeba Alkyton, kde je výběr odstínů už poměrně široký: barvy-kov.heureka.cz/...

hodnocení

0x

Hostagrund Zinex.

Je i na měď a dělá se i stříbrný.

hoststary*
hodnocení

0x

Někteří lidé natírají železné pozinkované okapy tak, aby to vypadalo jako měď, aby se mohli chlubit mědí.

Někteří lidé natírají měděné okapy tak, aby se nepoznalo, že to je měď, aby jim to někdo neukradl.

Památkáři nechávají měděné žlaby a ostatné prvky takové, jaké jsou.

Měď je velmi trvanlivý materiál, vydrží stovky let.

Co je ale zajímavé, že chodníky nebo silnice, na kterou vytéká voda z měděných okapů jsou zelené nebo zeleno hnědé od vytékající vody z měděných okapů. Je otázka, jestli to je fakt měď a jak to může ovlivnit spodní vody a tím vody v blízkých studních nebo i v místních potocích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]