Dobrý den, jsem jen zprostředkovatel, ale mám na tom osobní zájem. Domácí vodárna Grundfos : e-cerpadla.cz/... má tuto poruchu :V podstatě šlo o to, že někdy se při poklesu tlaku pod určitou mez vodárna klasicky spustila a dotlakovala soustavu, ale jindy jen hučela a jako by se motor něchtěl rozběhnout (začít točit). Závada se projevovala nepravidelně, někdy to běželo celý den bez problémů, jindy se zase "sekalo” takřka neustále, intervaly projevů se postupně stupňovaly. O moc víc toho nevím, tlak by měl být v pořádku a vody je ve studni dost. Zatím je vodárna odstavena a čeká na opravu v autorizovaném servisu Grundfos. Věděl by někdo, jaká by mohla být příčina? Díky Patronka doplněno 26.05.18 07:35: Napadá mne ještě další možnost, proč vodárna občas stávkuje. Původně byl rozvod vody jen ve stejném podlaží jako vodárna, teď je ale další odběr pro umyvadlo, WC, vanu a boiler o podlaží výš. Směrem nahoru ventil je, ale o něco výš...
No já bych ji odpojil a zkusil, jestli jde relativně plynule otáčet motorem. K tomu bych sundal ten zadní dekl na motoru, nebo pokud má větrací mřížku, tak tou bych prostrčil třeba šroubovák a zkusil pootočit. Může být přidřené ložisko, nebo i oběžné kolo čerpadla. Dále bych zkontroloval rozběhový kondenzátor.
Já bych překontrolonal v tomto případě jako první kontakty a funkčnost stykače , spínače a pod.
olin*
Souhlas s tomas11-zkontrolovat tlakový spínač -el.kontakty+mechaniku (rez) a bývá i po pár měsících v tvrdé železité vodě přicpaná dírka do tohoto tlakového spínače ze strany vody(membránka). Dále by to mohlo být i ve spoji vidlice/zásuvka 230V nebo na elektrice do této zásuvky(jištění).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.