Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám uhlovou brusku malou 125 značky Ferm, hobby použití, kolem baráku sloužila 4roky, teď jsem s ní řezal cca 0,5cm plátky nerezu a najednou mě hřeje v ruce, rychlost při řezu spomaluje, hřeje stále více, začíná se dýmit, rychlost jak želva, více dýmu, více tepla - raději to vypnu. Rozebral jsem to a zde jsou fotky. Já se v tom nevyznám jestli to je nebo není po smrti? ale něco z toho se tu hřálo. Je to po smrti? když to složím rozjede se to normálně nebo to vyhodit? co to je prosím za problém? pozná to někdo? díky za vysvětlení
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...
imgup.cz/...
Má to za sebou. Jdou mi sice otevřít jen 3 obrázky, ale i to stačí. Opravit se dá sice skoro všechno, ale tahle oprava by stála víc, než několik nových brusek.
Tak zpět, kouknul jsem i na ty další obrázky... tohle už fakt opravit nejde.
Jestli chcete znát příčinu, tak jako první se zřejmě přidřelo ložisko rotoru. Kdybyste hned, jak se ozvaly divné zvuky brusku vypnul, byla by oprava za pár korun (možná by stačilo ložisko namazat). Jenže Vy jste pokračoval v práci, ložisko se přehřálo a vysipalo, kotva neměla pevné vedení a začala drhnout o stator a tím se nenávratně poškodila. Ani to Vás ale nezastavilo. Tím došlo k nadměrnému přetížení motoru, což nevydrželo statorové vinutí. Navíc tomu pomohlo i teplo, vzniklé třením rotoru o stator. Máte poučení pro příště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.