Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonáž schodů v imitaci dřeva

Od: rotorod® odpovědí: 7 změna:

dobrý den

kolega mi říkal, že staší si udělat kastlík ze dřeva, dolů na rovnou plochu dát folií, pak na dno kastliku naházet strečovou folií která bude pokrčená a v delších kusech, a kastlík zalít betonem, doprostřed asi karisito. Po stvrdnutí,rozebrat kastlík, otočít, a že by vrch měl být v imitaci dřeva, tou strečovou folií. Že to jednou někdy někde viděl na internetu to video. Hledám ale nic nenálezám. Vy jste něco také neviděli, neslyšeli apod?

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, jenom mne tak napadlo, že bych vynechal tu strečovou folii a místo toho upravil tu desku. Dal bych do vrtačky drátěný kartáč a zkusil tu dřevěnou desku trošku pojezdit. Měkké dřevo mezi letama by se mělo ,,vydrolit" ven a tím zdůraznit kresbu dřeva. Potom bych to asi natřel nějakým olejem a na to ten obarvený beton.

Asi bych to ještě před tou vrtačkou trošku vydlabal , abych v té desce udělal takové koryto. Tím bych docílil zakulacené hrany.

Neberte mne ale za slovo, je to pouze teď momentální ( mentální ) nápad.

hodnocení

0x

Zkoušel jsem vyrábět doma betonové plotny tloušťky 50mm o rozměru 500mm x 1000mm. Podložené jsem je měl fólií. Fólie byla někde nepnutá, někde pokrčená, takže váha betonu okopírovala všechny nerovnosti fólie i pod fólií.

Pak jsem dělal kruhové bednění nad víko septiku. Tak jsem si kruh poskládal z pásků polystyrenu a potom ten válec omotal stretch-fólií. Strečka zase nebyla rovná a každý přehyb fólie se dostal do betonu a pak po vytvrdnutí ta strečka ani nešla z betonu vytrhat.

Takže můj názor je, že je to blbost. (ale můžu se mýlit).

hodnocení

a máte nějaké foto jak to vypadá?

olin*
Jen připomínka k údržbě schodů: Když tam budeš mít prohlubně-vrásčitý povrch, bude se ti tam usazovat/držet "špína". Hůř se to uklízí.
hodnocení

to je to nejmenší, je to venku, nepořádek pozuklizí vítr *smich*

kdyby někdo našel nějaký návod, video...budu rád

hodnocení

0x
Zabednit prkny a dobře uhutnit vibrátorem.
Strop v jímce na vodu ti to může potvrdit.
Beton okopíroval absolutně vše

miso*
hodnocení

0x

Namiesto folie pouzite nater s odformovacim prostriedkom / olejom, aby sa to dalo odbednit. Akykolvek zahyb na folii by sa pomerne nevzhladne prekopiroval do betonu.

Pre zvyraznenie mozte pohladovu stranu bednenia vykartacovat.

Pred vyrobou samotnych schodov odporucam zaexperimentovat v malom, napr. vyrobou par betonovych dlazdic, ktore nasledne vyuzijete na zahrade.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]