Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se tyto čudlíky na oknech jmenují?

Od: astik odpovědí: 18 změna:
Na co slouží a jak se těmto "čudlíkům" (viz foto) říká? Děkuji za info. :)
Jak se tyto čudlíky na oknech jmenují?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

11x

hodnocení

11x

prooknaadum.cz/...

doplněno 24.05.18 17:57:

Zase pozdě*zed* *smich*

kepler*

Ať ti není líto, Ládin má už dost :-D

barbakan*

Já jsem spravedlivý. Oboum jsem dal po jednom.

hodnocení

7x

Jsou to krytky, které zakrývají odtokové otvory zkondenzované vody ve žlábku na vnitřní straně rámu okna.

doplněno 24.05.18 22:28:

Aby nadále nedocházelo k neporozumění, upravuji text odpovědi:

Jsou to krytky, které zakrývají odtokové otvory vody, zkondenzované a steklé do žlábku na vnitřní straně rámu okna.

doplněno 25.05.18 07:06:

@jenyk. No comment. Raději jdu házet hrách na stěnu*sok*

Jsou to krytky odtokových otvorů, to ano. Ale ne na zkondenzovanou vodu na vnitřním rámu okna.

@jenyk: Prosím, přečti si můj příspěvek ještě jednou a pořádně. Já o koze a ty o voze. Vnitřní strana rámu okna a vnitřní rám okna jsou dvě různé věci.

barbakan*

Ty odtokové otvory jsou na venkovní straně rámu okna. Pokud by to bylo obráceně, sražená voda by tekla dovnitř bytu/domu.

@satam čtu si to pořádně a nedává to smysl. Navíc by mě zajímalo, co je vnitřní rám?

barbakan*
jenyk®, pochybuji, že ti odpoví. Pokud ano, bude se různě vymlouvat a tebe, potažmo i mně se bude snažit zkompromitovat.

Odpověď je jednoduchá. Zde je citace ze stránek www.arokna.cz:

"Odvodnění rámů oken je součást každého, i vašeho, původního dřevěného okna. Všichni jste si jistě všimli drážek frézovaných na rámech oken. Tyto drážky slouží k odtoku vody, která kondenzuje nebo se jiným způsobem dostane do oken a balkonových dveří. U plastových oken pak nejčastěji vidíte plastovou krytku zakrývající samotnou odtokovou drážku."

V současné době se tento systém již prakticky nepoužívá, používá se tzv. spodní odvodnění. Více se dozvíte na uvedených stránkách.

Barbakana si dovoluji požádat, aby už konečně ustal s provokacemi a začal radit. Ani tady se tazatel od něj rady nedočkal.

Nedorozumění je stále.

Jsou to krytky otvorů na odtok vody ze žlábku v rámu okna, nikoliv na vnitřní straně rámu okna. Vnitřní strana rámu okna je do místnosti. Jasný?

@satam no, někdy by to bylo lepší. Trochu hrachu hodit.

Jeňýku, jeňýku, poradně by prospělo, kdybys nejenom ty a barbakan, ale i spousta dalších "takyrádců" nechal slovíčkaření a soustředil se na odpovídání a ne na zbytečnou kritiku rad jiných rádců. Ani na dotaz tohoto tazatele jsi nebyl schopen dát rozumnou vyčerpávající odpověď a místo toho se tady obouváš do mne a naprosto zbytečně slovíčkaříš. Hodnocení mé odpovědi mj. vypovídá o tom, že patrně tazatel a i další účastníci pochopili moji odpověď, i když možná nebyla striktně přesná. Žes ji nepochopil ty je jen a jen tvoje věc a také to svědčí o některých tvých charakterových vlastostech.

Odpověď na tento příspěvek si laskavě rovnou vetkni za klobouk.

Tím v tomto vlákně definitivně končím, nesmyslnými debatami s nechápavými protějšky zbytečně ztrácím čas.

Satame, satame. Nemůžu za to, že to píšeš blbě. První polovina dobrá, jsou to krytky odtokových otvorů. Ale dál pleteš pátý přes devátý. Že se tady často bodují špatný odpovědi, na to jsem si zvyknul.
Ale máš pravdu, že to je dohadování o maličkosti, a nemá to význam dal to tu řešit.
To hlavní bylo řečeno.
barbakan*

satam®, to, že ti někdo ohodnotil poloblbou odpověď je takzvaný kamarádčov. Já na bráchu, brácha na mně. To je přece známe. Pokud jsi v nesnázích a nemáš argumenty, používáš taková slova. Tvá povaha, vzteklá povaha, to jen dokazuje.

hodnocení

1x

Jak už bylo řečeno, nazývají se sice okapničky. Ale jsou to pouze plastové krytky otvorů umožňujících odvod vody. Ale ty otvory pod nimi neslouží pouze pro odvod kondenzované vody, ale také pro odvod vody stékající po skle, která případně pronikne těsněním po obvodu okna, zejména ve spodní části. Dříve byly ve spodní čísti oken, od skla, mezi sklem a přes spodní spáru okna a rámu, která něměla žádné těsnění, na oknech opravdové plechové okapničky, které stékající vodu ze skel sváděly až na parapet. Dnes se tyto okapové plechy neinstalují a spléhá se na kvalitní těsnění, mezi rámem a okenním křídlem.

astik
hodnocení

MOOOC děkuju! :) Nevěděla jsem jak to popsat našemu "výboru". Pan z představenstva mi tvrdil, že je to tam kvůli větrání, což jsem mu řekla, že je to kvůli "vodě". Ale potřebovala jsem se ujistit. Takže díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]