Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit předchozí vlastníky nemovitosti?

Od: smudli* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

lze prosím nějak snadno zjistit předchozí majitele domu? Na internetovém katastru je jen aktuální a semtam jeden předchozí, když ten převod byl po r. 2014 myslím. Jde to nějak vyzjistit na internetu? Nebo musím na katastr? a daj mi tu informaci, i když nejsem aktuální majitel? Stojí to něco?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dojdete na katastr, tam Vám připraví všechny dokumenty ohledně baráku. Klidně i historii do začátku stavby.

doplněno 25.05.18 09:29:

Abych nemusel čekat, domluvil jsem si to na určitý den, a hledali jsme v knihách, jak se střídali majitelé a různě se dostavoval barák. Hledali jsme nějaký zápis o tom, že sousedi můžou chodit po mém pozemku, neboť neměli žádnou příjezdovou cestu. Bylo to zajímavé čtení. Zdali a kolik jsem platil si již nevzpomenu.

Dnes bych napsal na katastr email, že mám zájem o historii tohoto domu, co vše se musí udělat, abych si prohlédl knihy. Páč jsem přesvědčen, že každý katastr bude posupovat jinak.

smudli*
hodnocení

Díky, třeba i od roku já nevím 1800? To je na počkání? I když nejsem aktuální majitel mi to sdělí? A zadarmo - to asi ne, že jo?

an*

Ano, vystaví to na počkání. Ale budete platit poplatek.

Záleží od kdy ta nemovitost stojí a kdy byla založena příslušná pozemková kniha. Pozemkové knihy vznikaly tuším od roku 1871. Pokud nemovitost stála už předtím, muselo by se ještě do zemských desek.

Pozemkové knihy bývají obvykle uloženy u příslušného katastrálního úřadu, nicméně jejich zpracování trvá, takže na počkání to velmi pravděpodobně nebude... spíš do příštího úředního dne. Pokud by se muselo do zemských desek, je to složitější, ty jsou tuším všechny v Brně a tím pádem by to bylo na delší dobu.

hodnocení

1x

Z internetu to nezjistíte, musíte osobně na katastr. Jestli Vám dají tuhle informaci? Před 15 lety to bylo bez problému. Od té doby co existují takové vylomeniny jako je zákon na ochranu osobních údajů a GDPR si nejsem jistý. Od zítřka už vůbec ničím...

matesj
Od zítřka vám sdělí jen jméno nebo znečitelněné údaje...
To máte jak s tím dortem v rádiu...
Paní učitelka říká,tak děti,mám pro jednoho z vás dort,protože slaví narozeniny.Bohužel vám nemohu říct,kdo...Smích.

matejs, jak to víte?

cigi*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]