Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmeleni a brouseni SDK

Od: bambi* odpovědí: 18 změna:

Chci se zeptat jestli nekdo nevite kolik by si mohla vzut firma za vytmeleni a vybrouseni SDK stropu. Casove to nestiham a potreboval bych to nejak urychlit a tak jsem uvazoval ze bych to nechal nekomu udelat ale vubec nevim co to muze stat a jestli mi to vubec nekdo udelal. Diky za odpoved.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těžko budete hledat firmu na tmelení a broušení. Jedině když hooooodně zaplatíte. Vy si udéláte jednoduché a to hnusné si zadáte. Navíc je tam spoustu rohů, koutů, je to riovina, je třeba lešení?

Když seženete někoho za méně jak 100Kč tok to bude sláva. Co matroš, ten si koupíte?

bambi*

No je mi jasny, ze na to asi tezko nekoho sezenu, ale tajne jsem doufal, ze by se to mohlo povest :) Leseni potreba neni je to strop v byte takze stafle by stacili a matros bych asi koupil sam. Asi mi nic nezbude nez to udelat sam a tim se mi ta rekonstrukce pretahne :(

jabraka*
hodnocení

0x

Bambi,spíš než firmu,hledej borce soukromníka,který se na to nechá umluvit.Také to záleží na tom ,jak je ten sádroš udělaný.Viděl jsem a nakonec i dodělával sádroš,který ve spojích dělal schod 2 mm všude koukaly hlavičky vrutů a mezi deskami byly mezery 3-5 mm.Takže takový nedodělek,to je radost tmelit a brousit.A ty pak řekneš,že ti to zmršil.

Takže se nediv,když ti někdo řekne 300/hod.

JABRAKA

hodnocení

0x

anebo pockejte do ledna,pak jsou okurky ve stavebnictvi a treba se nekdo najde za slusnou cenu.mozna.

jabraka*
hodnocení

0x

Bambi:

Když to uděláš sám,dodrž několik zásad.Předně sádru na sádrování spojů rozdělej jen tak hustou,aby nestékala a natahuj na spoje co nejmenší vrstvičku.Nezapomeň na spoje pásku ,šroubky nesmí koukat ze sádry.Po malování reznou.Nejlepší tmelení je takové,které nepotřebuje zabrousit.Raději dej sádry méně a po zatvrdnutí a přebroušení případné nedostatky dokončíš finální stěrkou.

JABRAKA

bambi*
hodnocení

tak jsem odpoledne zacal tmelit a neni to zas tak komplikovane jak jsem si myslel, akorat mi ten tmel nejak moc rychle tvrdne. Konzistenci tmelu delam tak nejak od oka aby nebyl moc husty a ani ridky. Chci se akorat zeptak, po natazeni tmelu pres pasku je videt obrysy pasky je to normalni nebo tam toho tmelu mam malo?

Pásku máte jakou? samolepící? a v kterém místě. Dolufám že jí dáváte jen tam co jsou prohlubě, na delších stranách desky. Na kratké se nedává, jinak musíte celou desku potáhnout

bambi*

Paska je samolepici a davam ji smaozrejme jenom do miste kde jsou prohlubne na tech delsich stranach.

Pak je to OK.

alf*
jo to není komplikované, ta pravá sranda teprve přijde ;)
páska se jen rýsuje nebo vyčnívá ven? Mě se to stalo taky v místech kde jsem ji blbě nalepil a nebyla přesně v prostřed té prohlubně ale pak to zatáhnul finální tmel. Jako laik, nevím proč ty pásky nedělají asi tak o 1-2 mm užší, no ale profíci to třeba zvládají trefit.
Hlavně si vem k srdci a stále na to mysli to co napsal Jabraka: Nejlepší tmelení je takové,které nepotřebuje zabrousit.
Jinak, zvláště na stropech, budeš vzpomínat a proklínat každou desetinku.
bambi*

paska se jen rysuje ale nevycniva. Samozrejme se snazim to tmelit na co nejtensi vrstvu abych nemusel hodne brousit. Mam to pred natazenim finalniho tmelu prebrousit a pak dat final, nebo staci kdyz budu brousit az ten finalni tmel do stracena?

Já tmelím 3x až 5x, bez finálky. Vždy po natažení sádry nechám zaschnout okraje a širokou (250mm) stěrkou šíkmo, seříznu přebývající sádru. Jinak je mazec a kdo to má brousit.

Brousí se to co je špatné.

bambi*
hodnocení

Chci se zeptat muzu pouzit na zakladni tmeleni tmel ProMix Mega od Rigips? Zkousel jsem Rokoplast ale nejak nejsem schopny namichat ten spravny pomer a hlavne mi ten tmel hrozne rychle tvrdné. Ten ProMix Mega uz je hotovy tmel a tak by mi odpadl problem s namichanim a predpokladam, ze nebude ani tak rychlo tvrdnout

doplněno 04.11.09 23:55:

Mohl bych pripadne pouzit Sadrokartonarskou sterku od Soudalu nebo Den Braven?

ProMix Mega, je ale finálka, Rokoplast je velice dobrý tmel. Jestliže Vám rychle tuhne ( efinujte čas, 20 minut je OK) tak je někde chyba u Vás. Namíchejte si menší množství.
Nedám dopustit na rokoplast.

bambi*

No tuhne tak do 15-20 minut ale to by mi az tak nevadilo, hlavne mam problem, ze nikdy nevim jestli to je namichane spravne :(

bambi, to snad ne, četl jste návod na pytlíku?

Je tam přesně napsáno kolik čeho a jak to máte míchat. Udělajte si poloviční množství a pak to půjde hravě. Dělají to i UK.

bambi*

no jasne ze navod jsem cetl akorat na stavenisti nemam vahu a tudiz nevim jak mam odvazit 2,5 kg na litr vody ze jo :)

jestliže máte 5kg pytel tak na půlku, a když 20 kg tak si ho rozsypete na ...

fakt to mám takto rozepsat? tak ano napíšu to.

20 kg pytel rozsypete na půlku, to je 10 kg, to pak na půlku, to je 5 kg, a pak ještě na půl, to je 2,5 kg. Těch 2,5 kg si nasypete do odměrné nádoby a označíte si jí. Pak už to snad bude jednoduché, nebo najdete ještě problémek. Nevadí ten taky vyřešíme.

Přeji krásný večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]