Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych radu pro tchána.Potřebuje očistit jezírko,aby jej mohl natřít "barvou”.Jezírko malinko propouští trošku vodu,tak koupí nějakou dvousložkovou hmotu,která utěsní ve třech vrstvách prasklinky.Otázka zní,jak a čím o čistit betonovou plochu celého jezírka.Buď do vrtačky,nebo brusky.Předem děkuji za odpověď.Jen podotknu,že jsem mu navrhoval ať tam dá folii,ale bohužel ji nechce,že by se tam na té folii musely udělat falce(zahnout ji) ,protože jezírko je kulaté.a držel by se tam bordel .
Podle mého názoru by stačilo půjčit WAPku a proudem vody "otryskat" celou betonovou plochu. Když to zkombinuješ s čerpadkem na odsávání vody nebo s vysavačem na vodu, tak to musí jít.
Můžeš na to vzít i hrncový copánkový kartáč do flexky, ale budeš to dřít, bude se strašně prášit a kartáčů spotřebuješ taky hromadu. Vrtačka má nízké otáčky a na betonu se jakýkoliv kotouč bude zadrhávat. Bruska na beton existuje ale pouze na rovné plochy.
Možná bych promyslel znovu to použití fólie. Chce to vyzkoušet, ale pokud bys fólii natáhl "jako plachtu" přes vrch jezírka, dobře ji ukotvil a pak na ni napustil trochu vody a nechal na slunci, tak si myslím, že ohřátím se fólie začne deformovat. Postupně by mohla okopírovat tvar jezírka.
děkuji za odpivěď.Já jsem od začatku pro folii.Nemám tušení,kolik,by stála realizace svařované folie.Jezírko ovál cca 2 x 1 m,hloubka 1,5 m.Popřípadě jestli tady někdo není z Ostravy a okolí
No tak s tím protažením fólie jsem odhadoval hloubku jezírka do 0,5m. Při hloubce 1,5m jedině svařit.
V televizi to někteří kutilové svařují pomocí horkovzdušné pistole a válečku. Ale sám jsem to ještě nezkoušel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.