Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zajímalo by mě, jak by mělo vypadat odvetraní studně.
Je tam třeba pouze jedna trubka, která jde ven zhora...nebo tam musí být dvě trubky...jedna pro příchozí vzduch a druhá pro odchozí - proudění vzduchu..
jakto to jek? děkuji
Přijde mi to jako nesmysl. Nad hladinou je vzduch vždy zcela nasycený parama kapaliny. Když se naředí, bude o to dychtivěji vlhkost přijímat. Akorát se tam zavleče teplý vzduch plný venkovního života, nasytí se, vychladne a voda zkondezuje. Co lepšího by si mohly plísně přát? Studna se vždycky uzavírala, to jen dnes má sposta lidí pocit, že musí vymýšlet stále nějaké novoty, že se to posledních 1000 let dělalo blbě...
jojo,, je ve vodárně a tam potřebuji, aby bylo sucho...budu v ní přes zimu trochu topit.
slyšel jsem, že se prý muze ve studně tvořit plíseň a může smrdět´´ voda...pokud tam není dobrý vzduch...tak je to asi...
Radku, jsem ještě mlád, páč jsem nikdy neviděl odvětrávaní studny, aby tam nebylo vlhko. Nevím, kde jste vzal info, že se musí odvětrat studna, aby v ní nebylo vlhko. To nejde, páč pokud tam je voda, bude vždy vlhko. Žádná trubka, ani dvě tomu nezabrání.
Pokud tam máte plyn, pak je vhodné odvětrat. V mém okolí jsem nikdy neviděl odvětrávaní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.