Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbitý teploměr v bazénu

Od: ni odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám dotaz. Nešťastnou náhodou se nám podařilo rozbít rtuťový teploměr v bazénu. Je nějaká jiná možnost se rtuti ve vodě zbavit než vypustit celý bazén? Má někdo nějaký zkušenosti? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A byl to skutečně rtuťový teploměr? Ty už jsou dnes vzácné. Ale i kdyby to skutečně rtuťový teploměr byl, tak největším nebezpečím jsou střepy z něj. Rtuť samotná se ve vodě nerozpouští. Nevím, o jak velký bazén jede, pokud je to nějaký menší, moná by se daly na dně najít kuličky rtuti a odsát.

ni
hodnocení

Bylo mi řečeno, že byl rtuťový. Byl starý nějakých 30 let. Ale je fakt, že byl používanej v akváriu. Takže je i možný, že je lihový. Jen mně bylo řečeno, že rtuťový. Jinak bazén je o velikosti 457 x 122.

ni
hodnocení

přidávám foto

Rozbitý teploměr v bazénu

Tak tohle je velmi pravděpodobně lihový teploměr - takže rtuti se bát nemusíte

Na obrázku je lihový teploměr.

kepler*
hodnocení

0x

Samotná kovová rtuť nebezpečná není, jen její výpary, pokud je notně zahřátá. Ve vodě jsou rozpustné jen její soli, nebo organokovové sloučeniny. Jak píše kolega, víc bych si dával majzla na ty skleněné střípky. Odsát by se to dalo, jen to najít.

hodnocení

0x

Rtuť je stříbrná, to co je na fotce určitě není rtuťový teploměr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]