Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Potřebuji v koupelně dorovnat podlahu nejlépe betonem (byla zde zapuštěna vana a výlevka). Mám ale otázku ohledně
pevnosti stropu. Bude potřeba novou betonovou desku svázat s původním betonem (tloušťka asi 10cm) a nosnými
stěnami nebo to vydrží jen tak? Nový beton bude prakticky ležet celou vahou
jen na asi 3 cm potěrovém betonu, pak škváře a na hurdiskách, z čehož nemám moc dobrý
pocit. Hurdisky jsou z jedné strany uloženy do traverzy a z druhé vetknuty do nosného
zdiva komínů a šachet, viz nákres. Novou betonovou desku bych mohl protkat sítí tyčí,
které by byly vetknuty do původního betonu a nosných stěn. Na novém betonu bude jen
dlažba a jinak nebude zatěžován. Bude se zde pouze chodit. Jak byste se k tomuto
problému postavili Vy? Řešit nebo neřešit svázání a armování?
Děkuji za rady a nápady.
z mé zkušenosti bych řekl tolik. Vybít zbytek betonu. Hodit úplně nové izolační pásy (vytvořit novou vannu) a na to pak hodit nový beton.
Ty 3 centimetry se mi zdají málo. Nivelační potěr chápu ale betonový potěr je v 3 cm pro mě málo v takovém místě. Vesměs se vždy doporučuje min. 5 cm beton.
Nejsem odborník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.