Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZPF - jak zjistit?

Od: repkin* odpovědí: 7 změna:

Budu kupovat pozemek 649m2, aktuálně veden jako zahrada, v ÚP je to stavební pozemek, kupovat budu přímo od obce, aktuálně se pozemky síťují. Dle KN se na pozemku nacházejí dvě BPEJ.

Nekamenujte mne, ale bohužel to potřebuji vysvětlit polopaticky.

1) chápu to tak, že vyjímat ze ZPF bude jen zastavěnou plochu + případné chodníky,parkovací stání apod.?

2) jak zjistím jak je v rámci těch dvou BPEJ pozemek rozdělen?

3) když na pozemek musím ještě navézt cca 30cm hlíny (přesně to budu vědět až po zaměření geodetem) musím v rámci ZPF pak dělat ještě něco?

4) na stránkách okresu odb. živ. prostředí jsem zjistil v rámci vynětí ze ZPF uvedené ceny za BPEJ, které se na pozemku nacházejí, ale vůbec nevevím ten bod 2)

5) pokud budu vědět kolik metrů z které BPEJ budu odebírat, mělo by to stačit spočítat dle cen v té tabulce?

Předem děkuji za váš čas a rady.

doplněno 20.05.18 19:14:

Ještě mne napadlo k bodu 2) zda to není podrobněji v nezveřejněné části katastru nemovitostí?

ZPF - jak zjistit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stavba
hodnocení

0x

U mne - napřed bylo nutno doložit projekt na dům a podle něj si úřednici sami vypočetli co vyloučí (zastavěná plocha + betonové plochy) a co nechají jako zahradu. Před 6ti lety to bylo zdarma.

repkin*
hodnocení

Co mám zatím informace z okolí, tak se to teď dělat musí a je to podle cen. Ta tabulka s cenama je přímo z odboru ŽP, tak předpokládám bude aktuální, ale bohužel všichni co jsem viděl měli jednu BPEJ na pozemku, já budu mít dvě a vzhledem k ceně by mě zajímalo, kde najdu jak je pozemek na tyto dvě BPEJ rozdělený. Asi špatně hledám, ale nemůžu to nikde dohledat.

Napadlo mě ještě zkusit katastr nebo přímo zavolat na MěÚ odb. ŽP

A jen na okraj: předpokládám, že budete naváže zeminu, nikoliv hlínu. Jak říkal můj děda, z hlíny se dělají cihly.

repkin*
20.05.18 22:50
hodnocení

Ano.

hodnocení

0x

Na katastru to nelze najít? Zadejte údaje...a zjistíte hranice pozemků...

repkin*
Na náhledu co je zdarma je jen to co je ve vrchní části vloženého obrázku. Nic víc k tomuto jsem tam nenašel.

repkin*
hodnocení

Tak si odpovím sám, volal jsem na ŽP příslušného MěÚ a paní mi sdělila, že ty hranice mi vyměří Státní pozemkový úřad, který k tomu má mapy (dále existuje i veřejné přístupná aplikace, ale to už jsem jí nenutil hledat).

doplněno 21.05.18 08:19:

tak veřejná databáze je tady spucr.maps.arcgis.com/...

doplněno 21.05.18 08:22:

Orientačně takhle (červené +/- hranice pozemku, modře +/- zastavěná plocha domu, hnědě hranice BPEJ)

ZPF - jak zjistit? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]