Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě domů

Od: dum* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den
Chci se stěhovat a zvažují o této koupí domu ano vím bude potřeba nějaká rekonstrukce ale chci se poradit je tento na těchto stránkách vhodný
rknika.cz/...
Nebo ne děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Někdo pokládá za základ velikost pozemku. A to 142 m2 v žádném případě není. Takže já vidím jen samé nevýhody. Bydlení jako v paneláku a údržba jako v rodiném domku. Žádná zahrada, možnost rozšíření, bazén, soukromí.

figurek*
hodnocení

2x

takto na dálku vám nikdo neporadí, protože je známá věc: není nemovitosti bez vady a o kvalitě domu rozhoduje taky kvalita sousedů.

Jen bych vás předem upozornil na jednu zdánlivou drobnost. Když je dům delší dobu odpojený od plynu, bude potřebovat plynařskou revizi. Abyste dostal plynařskou revizi, potřebujete projekt. Když projekt chybí, musí se nechat udělat a zaplatit.

Takže pozor. Ptejte se, zda dostanete k domu i jeho plynový projekt.

doplněno 20.05.18 16:41:

správně jedubabičko. Poslední věta měla znít : Ptejte se, zda dostanete k domu i jeho plynový projekt a kdy byla naposledy provedená plynová revize.

Ani s projektem tu revizi na plyn dostat nemusí.

@figurek - stejně jako revize elektro a revize spalinových cest.

an*

Já tam vidím i plíseň. Tam bude hodně problémů.

pohanka*
hodnocení

1x

Píšete, koupě domů. Tedy množné číslo.

Takže kupujete všechny ty 3 části? Každá část má své číslo popisné a podle katastrálního úřadu jsou 4 majitelé. Přičemž ten první na foto /č.p. 261/ má vlastníky dva. Jeden má trvalé bydlište v Austrálii a druhá majitelka je z Polska.

To vypadá jako dědické řízení, kdy každému z dědiců kdysi připadla nějaká část z nemovitosti a dohodli se, že si každý zřídí svoje bydlení.

Nejlepší by bylo koupit opravdu celé a zadní špeluňku ubourat a získat tak kus zahrady.

Podle výměry se ale prodává pouze ta přední část, tedy budete mít zadek obsazen a při rekonstrukci třeba i nějaké problémy se dohodnout.

Možná č. 262 a 263 vyplatit a mít to celé.

Pokud něco umíte, rozumíte, uděláte si sám tak prosím, rozhodněte se, ale já bych kupovala samostatně stojící domek, bez nalepených sousedů /bezpečnostní riziko požáru/. i když do toho dáte peníze, tak to bude pořád starý domek. Není to odpojené a majitelé mimo republiku kvůli nějakým dluhům, nevyřešeným dědickým tahanicím? Abyste měl případně všechno ošetřené podle zákona od notáře a neprodlužovalo se to všechno.

Též nevíte ty vztahy, může tam v tom přilepeném žít nějaký mrzout a dělat naschvály.

Pozemeček vidím jako kousek před garáží a podél vchodu a pod okny. Opravdu málo. To by byl lepší byt.

V okolí je možnost nákupů, škola, školka, katastrální úřad, vlak, autobus, hasiči, soud, ÚP - celkem v docházkové vzdálenosti.

Mě by chyběla zahrada a trošku soukromí. Záleží také, jak je řešena propozice bytu, protože to je většinou ve starších domcích dané a moc se s tím nedá udělat.

doplněno 20.05.18 17:57:

Ta garáž je podle Google postavena na hranici, ale na výpisu z KÚ není zakreslena. Ptejte, jestli je vůbec povolena a zkolaudovaná.

hodnocení

0x

Pokud se ti líbí, klidně si ho kup. Samozřejmě, napřed se na něj jeď podívat, nejlépe s někým, kdo tomu trochu rozumí. Rekonstrukce bude více než potřebná.

Naštěstí už v Semilech není cítit, když na kopci jela spalovna naplno. Nikdy nezapomenu na ten nasládlý zápach.

an*
hodnocení

0x

Já to vidím na hodně rozsáhlou rekonstrukci. Ale zase je to levný dům. Výměra pozemku jen 142 m2. Ta zahrádka k tomu nepatří?

dum*
20.05.18 18:33
hodnocení

Koupě domů
Koupě domů #2
Koupě domů #3

dum*
hodnocení

Uvidím páč to nemá zahradu
Mám nějaký projekt a to místo na něj potřebuju jedině ten zadek zbourat ale vezmu si na to člověka na prohlídku
Koupě domů #4
Koupě domů #5
Koupě domů #6

hodnocení

0x

Mno - kdyby mi bylo 20, tak bych do toho klidně šel. I když zahrada by mi asi chyběla. Ale když se to kolem domu vyklidí, zbourají se různé kurníky a vyřežou náletové křoviny, bude to vypadat mnohem líp. Bude to ale stát hodně peněz a hodně práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]