Nejste přihlášen/a.
Tak jsem zase něco posr...
Dostanu hlad, utíkám do ledničky, vytahuju 5litrovou láhev s utopencama, naberu na talíř a vracím doledničky a DOPRRRRRRRR... orosená sklenice těžká jako blázen mi vyklouzne z ruky a ťuknu do okraje skleněné police.Samozřejmě že to nevydržela a praskla...Safra...co teď?To zas bude keců
DÁ SE PROSÍM NĚKDE SEHNAT NÁHRADNÍ SKLENĚNÁ DESKA?Nebo jedině ve sklenářství nechat uříznout?Děkuji za odpovědˇ Evča.
Já jsem si nechal i do skříněk kuchyňské linky nařezat police.Je potřeba chtít sklo 5 mmFloat.Obrousit hrany.Sklo Float je sklo bez pnutí a do chladničky bude asi vhodnější.
JABRAKA
Tak jsem se schválně byl podívat do ledničky a na policích jsem viděl nápis security glass. Z toho usuzuji, že se jedná o kalené (temperované) sklo, které je mnohem vhodnější pro zatížení - pokud se do něj neťukne ostrou hranou tak je mimořádně pevné, jinak se roztříští na spoustu malinkých kousků - jako skla v autě (ne čelní - to je navíc lepené z více vrstev).
Takže doporučuji něco pevnějšího. Pokud nechcete čekat na tepelnou úpravu skla a nejste omezena tloušťkou police, tak určitě vybírat z co největší tloušťky - 6 mm minimálně pro težké náklady typu okurkovka.
P.S.: Float znamená pouze plavené sklo - je to obyčejné sklo vyráběné technologií lití skla na roztavený kov, což zaručí naprosto přesnou tloušťku a perfektní rovinnost a povrch skla. Jde o průběžnou linku, kdy se toto sklo řeže "za jízdy" na výrobní lince.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.