Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní baterie ze zahraničí

Od: lavendery* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

byla bych velmi vděčna za radu. Ráda bych si koupila v zahraničním e-shopu vodovodní baterii, protože podobnou v ČR vůbec nemohu sehnat, resp. ojediněle něco podobného ano, ale mnohem dražšího a není to úplně ono. Nevím však, jestli by u nás v ČR šla napojit. Vůbec se v tom neorientuji. Podle obrázku můj instalatér neví a má pochybnosti. Mohla bych tedy poprosit, zda někdo nemáte zkušenost? Obrázek přikládám. Mockrát děkuji za případné odpovědi a názory.

Vodovodní baterie ze zahraničí
Vodovodní baterie ze zahraničí #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, jediný problém vidím v tom, že z obrázku nepoznáme, jaký je rozměr toho šroubení pro připojení vody (a závit v něm). Dejte odkaz přímo na tu baterii v tom e-shopu - snad je tam tento údaj uveden. A jen na okraj - asi bude dost práce tuto tvarovanou baterii potom čistit. Zdravím!

doplněno 19.05.18 18:55:

V tom odkazu jsem to nenašel. ale u podobných baterií je uvedeno, že šroubení je G1/2" - což je rozměr u nás i v EU. Myslím, že nebude problém.

doplněno 19.05.18 19:13:

Nemáte zač. Mimochodem, jsou tam pěkné kousky a vybral bych si také. Škoda, že nemám tolik koupelen a kuchyní .

lavendery*
hodnocení

Děkuji za reakci. S čištěním bych se spolehla na chemii... Odkaz přikládám, nějaké informace jsou úplně dole. Moc děkuji za ochotu.

lightinthebox.com/...

lavendery*
hodnocení

Děkuji moc!

rv*
hodnocení

2x

Buďte si jista, že to zapojit půjde.

lavendery*
hodnocení

To bych byla moc ráda... Moc po ní toužím, ale můj instalatér právě měl podobný argument jako pán v první odpovědi.

rv*

Šroubení je několik druhů, něco je běžnější v Evropě, něco v USA, ale i tady se dají sehnat ta americká, nebo přechodová z jednoho na druhý.

lavendery*
hodnocení

aha, to je dost podstatná informace. Tak doufejme, že to vyjde. Moc Vám děkuji.

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, se zapojením problém nebude , ale co s pozdějšími opravami a dostupností náhradních dílů. Vytočte perlátor u vaší staré baterky a podívejte se do varné konvice. Pokud je tam bordel, tak bych vám doporučoval tu baterku nekupovat. Pokud to máte čisté ( měkká voda a žádné nečistoty) tak by vám mohla chvíli vydržet.

Já těmto věcem říkám ,,Barandov" Prostě takové pouťové pozlátko , které vás má nalákat, ale kvalitu tam žádnou nehledejte... Žádnej českej šunt, ale kvalitní zahraniční - čínský výrobce. *smich*

lavendery*
hodnocení

Milý pane,

já jsem ženská, takže zcela typicky řeším hlavně design :). Vím, že za ty peníze to nebude žádný zázrak, ale právě proto je mi to jedno, tak se vymění no. :) Já chci prostě tuhle baterii, protože se mi líbí, zapadá do interiéru. Nebude to na denní užívání, tak nějakou chvilku snad vydrží. A jestli ji budu muset za nějaký ten rok vyměnit? No a co? Lidé mění mnohem dražší věci daleko častěji. Jestli narážíte na to, že ji kupuji v zahraničí, protože si myslím, že tam je to kvalitnější než u nás, tak jste na omylu. Prostě se mi líbí a u nás jsem nic takového nenašla.

Nicméně za odborné poznámky děkuji.

hoststary*

instalater: trefil jste to - náhradní díly. Zahraniční výrobek u nás nemusí mít náhradní díly nejen od zahraničního výrobce, ale nemusí do baterie jít ani naše běžné těsnění, perlátor, gumičky a další díly, které se časem opotřebují.

Asi před čtyřiceti lety se v československu prodávaly jako pěkný módní luxus vodovodní baterie a kohoutky Mamoli a pár let ještě náhradní díly a za pár let se mohly,. nebo spíš musely vyhodit a vyměnit, protože na to už nebyly nárhadní díly a původní se rozpadly nebo zarostly vodním kamenem.

Ale jestli se vám retro styl líbí.. třeba budete mít kliku a pár let vám tento retro kohoutek vydrží.

hodnocení

0x
Šikovný instalatér si s tím poradí. Pokud ne, vyměň instalatéra.
lavendery*
hodnocení

Snad ano, děkuji.

karel556*
V zapojení baterie bych problém neviděl, vidím jiný problém, váš "instalatér" zřejmě není instalatér, doporučuji vyměnit za schopného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]