Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co je tento nástroj?

Od: boban® odpovědí: 15 změna:
Na co je tento nástroj? Ta kovová tyčka, z jedné strany ozubená a z druhé vnitřní šestihran
doplněno 26.05.18 15:47: Je to tedy náhradní díl

Na co je tento nástroj?
Na co je tento nástroj? #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja1
hodnocení

5x

Pokud by k tomu ozubení byl protikus, napadá mě jestli to není úhlový šroubovák/klíč. Tam, kam byste se přímým šroubovákem/klíčem nedostal - něco by tam překáželo tak tímto byste mohl otáčet "šikmo".

nlkop
hodnocení

2x
Klička na sklíčidlo od vrtačky
hodnocení

aha, děkuji *palec*

hodnocení

2x

Tipujem na náhradný diel do skrutkovača,časť ráčne.Tam kde je šesťhran by sa mali vsúvať bity.

Přidám se. Pokud to vypadá stejně jako konec ručky (kam se vsouvají bity) a tato je ráčnová, tak bych tipnul, že to bude ono. No i kdyby ráčnová nebyla, tak by to mohlo bý ono. Buď to fakt přidávají jako náhradní díl, což mi nepříjde pravděpodobné. Spíš to tam číňanovi náhodně upadlo.

hodnocení

2x

Slavco a pepr mají pravdu.Je to díl s té ráčny.Ale pochybuji že ho tam dávají jako náhradní.Nejspíš tam fakt "upadl"*smich*.Nejčastějc tam praskne plíšek který zajíždí do toho ozubeného kola -mění otáčky.

doplněno 26.05.18 22:10:

Bobane teď jste mě naštval *bum*: až rozeberu ten svůj křáp abych to mohl vyfotit ,tak vy také*smich*

Na co je tento nástroj? #3
Na co je tento nástroj? #4

hodnocení

0x

No, klička do vrtačky to opravdu, ale opravdu není *smich*

Do té šestihrané díry se s jistotou zasouvají bity, k čemu te te ozubený ,,bázmek´´ z té fotky není patrné, zřejmě v té sadě ještě bude něco, co se na to dá nasadit, ve smyslu zvýšení kroutícího momentu. Čěsky řečeno - očekával bych tam něco, nějaký heft, za který můžu trochu zabrat a povolit daný šroub. Ty šroubovákové rukojeti to totiž neumožňují

hodnocení

0x

Podle mě se jedná o nástavec, určený k nasazení na rukojeť ve spodní části obrázku, ve složené sadě je tam patrně i uložen. Co patří na druhou stranu nástavce si netroufám říci, ovšem nedivil bych se, kdyby třeba i "oříšky" v té červené liště byly speciálního provedení a patřily na druhý konec toho nástavce. Ale bez fotek celé sady, nejlépe v originálně složeném stavu a pak jednotlivé komponenty je to o těch oříškách jen můj troufalý odhad:-D

barbakan*
hodnocení

0x

To červeně zaznačené na fotce je momentový šroubovák s funcí jakou ji známe z momentového klíče.

doplněno 24.05.18 15:08:

mikihans®:

Na co je tento nástroj? #5
A jak se u toho dle vás nastavuje moment? Je to obyčejný ráčnový šroubovák, žádný momentový.
hodnocení

@mikihans

viditelné prvky nastavení momentu nejsou přítomny, avšak moment se nastavuje hlasem.Je to čínská distribuce, tak se musí mluvit čínsky. Zatím to nefunguje, asi špatná výslovnost

hodnocení

asi je to tedy náhradní díl..

@barbakan: Co je podle tebe toto? Toto je přepínač ráčny na povolování nebo utahování, ve střední poloze fixováno pro oba směry.

hodnocení

@barbakan

a na co by bylo nastavení momentu, když tam není stupnice v Nm?

Podle mě bez stupnice ztrácí momentový šroubovák smysl...

@barkaban: @kimba již odpověděl za mě. Je to přepínání směru, nic víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]