Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průřezy kabelů

Od: heterak® odpovědí: 9 změna:

Je tu prosím nějaký elektrotechnik co má program sichr. Potřebuji spočítát jaký průřez drátu použít.

1. délka 3fáz kabelu 100m ,výkon 44Kw Jištění 63A

2. délka 3 fáz kabelu 50m , výkon 66Kw Jištění 100A

Uložení kabelu volně po zemi na pár dní.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
Na "pár dní" pro motor 44kW/400 Volt průřez na žílu 25mm2 a na 66kW/400V 35mm2 . Nemám tabulky, beru podle zkušeností.
olin*
Doplňuji: měděný slaněný vodič (licna)

doktpr365*
hodnocení

0x

mám aplikaci v mobilu a u obou mi to vyšlo na 25

můžu se zeptat, o jakou aplikaci se jedná? občas by se hodila :)

doktpr365*

play.google.com/...

mám placenou verzi,je daleko lepší a bylo to kolem 50kč.

hodnocení

Přesně tyto hodnoty sem předpokládal jen sem si to potřeboval ověřit.(35mm2 a 25mm2)

Díky. Ještě jeden dotaz.

Na konci 3 fáz kabelu 44Kw bude rozvaděč z kterého půjdou 2 kabely 2x22Kw (jistění 2x32A) Průřez 6mm2

Jakou max délku kabelu 6mm2 mohu použít než bych musel dát kabel o průřezu drátů 10mm2?

olin*
Heterak: 60 metrů a potom se zvětšuje průřez. Jsou tam nějaké výjimky, ale týkalo se to průmyslu.

Aby ses vešel do povoleného úbytku... Já to počítal a na 6mm2 to vyšlo cca 40m kabelu CYKY... Taky jsem to řešil...

olin*
Motory 25kW jsme připojovaly 16mm2 licnou, takže ta 10mm2 pro jeden motor 22kW by byla na místě. Počítám ale s tazatelem "Na pár dní" a s místem, kde se nikomu nic nestane..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]