Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemopren na umakartu odstranění

Od: verna03* odpovědí: 5 změna:

V koupelně jsme měli asi 10let nalepený linové dlaždice.Začali nyní odpadávat ale chemopren stále lepí. Jak ho odstranit aby jsme mohli stěny vymalovat a nebo nalepit tapety.Nebo mě napado tam nalepit dlaždičky .

pokud by jsme lepili koupelnové tapety,nebo dlaždičky, mohl by se starý chemopren znovu natřít chemoprenem nebo jinám lepidlem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Možná že lino bylo samolepicí,pak by lepidlo nebylo chemopren.Pokud jde o čtverce,nařezané z lina a přilepené alkaprenem,zatvrdlý alkapren i toluen těžko rozpustí.Jde totiž o tvrdnutí polykondenzací a po určitém zaschnutí za přístupu vzduchu se alkapren stáva nerozpustný v ředidlech.Chemopren má zase trochu jiné složení.

Pokud budete lepit obkladačky použijte kontaktní lepidlo na bázi disperze ve vodě.předtím stačí původní lepidlo jen seškrabat co možná nejvíc,To,co zůstane držet,bude držet i pak.

JABRAKA

verna03*
hodnocení

byli to samolepící dlaždice a chemopren byl natřen na stěny. pokud bych tam chtěla nalepit koupelnové tapety taky by šlo tam ten původní chemopren nechat?

Chtěla jsem původně použít nátěr na fasády kterou mi doporučili na Barvy-laky.cz ale to by ten chemopren musel jít úplně pryč a to se asi jen tak nepoštěstí.

slonbonjohn*

Pod tapetami by měl být rovný a čistý povrch, tedy staré lepidlo oškrábat. Z umakartu by to šlo hezky škrabkou se žiletkou. katalog.ambra.cz/... Tato se mě osvědčila.

hodnocení

0x

Použijte ředidlo s obsahem toluenu.

jabraka*
hodnocení

0x

Lepidlo z lina by mělo jít dolů benzinem a seškrábat.Osobně dělám na umakart vrstvu lepidla s perlinkou.Do flexilepidla ještě přidám disperzi na penetraci.Po zatvrdnutí je povrch jako zeď a dobře se na něj kachlíky lepí.To kolem van, nebo sprcháče.Na ostatní stěny po vyrovnání nerovností akryltmelem lepím Vinyl tapety nebo nové,vliesové,ty jsou voděodolné.Lepidlo je na ně speciální.Tapeta se lepí na lepidlo suchá.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]