Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr vany

Od: pajazrajja* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, před časem jsem si nechal firmou zrekonstruovat koupelnu včetně vany a dnes se mi ukazuje že firma někde zakoupila nekvalitní vanu, která začala ztrácet smalt a místo něj je jen rezavý plech. Otázka zní: čím bych to měl natřít, do doby než nastane vhodný čas na opakovanou rekonstrukci a výměnu vany? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

S rekonstrukcí smaltovaných van mám dostatek zkušeností.Na účetuživatelů bych chtěl přispět poznatkem,čím se nejčastěji poškodí vana.Při čištění a odstraňování vodního kamene se používá kyselina.Ta vesměs rozpouští kromě kamene i samotný smalt.nejšetrnější je použití kyseliny citronové,octové,nebo fosforečné.Silnější kyseliny smalt leptají.Dokonce za dva roky čištění přípravky Domestos a podobnými s obsahem chloru si smalt poškozují.Smalt odstraněný kyselinou sírovou až na kov jsem opravil nátěrem epoxidovým emailem dvousložkovým bílým.Po důkladném odmaštění a vysušení povrchu jsem email nanesl štětcem a nechal dva dny tvrdnout.email vydržel osm let do výměny vany

Odolnost je stoprocentní,lze vanu čistit i kyselinou solnou.

V jiném případě jsem opravil na horním soklu vany odleptanou vrstvu smaltu nátěrem CEYS SMALT velapraha.cz/...

V poslední době používám AVENA color lak ve spreji bílý koupený v Lídlu a tím přestříkám poškozená místa.Metoda je rychlá a spolehlivá.

JABRAKA

doplněno 17.05.18 16:18:

Podotýkám,že pro každý způsob reparace je vanu nutno dokonale očistit,odmastit a nechat dokonale uschnout.

JB

repkin*
hodnocení

2x

Reklamovat již nejde? Mnohdy sice skončí záruka od firmy, ale dál běží záruka od výrobce. Např. různé záruky na životnost motorů u praček, vysavačů, kompresorů ledniček apod.?

hodnocení

1x

Počítám, že je již po záruce, jinak je správnou cestou vanu reklamovat. Existuje celá řada prostředků na lokální opravy odštípnutého smaltu, většinou na bázi epoxidu. Existují taky možnosti celoplošného nátěru. Více viz. výsledky Googlu. Pokud je ale rez rozjetá, je to jen oddálení problému, rez je třeba bezpodmínečně odstranit, pokud je ale napaden plech pod původním smaltem, což si z Vašeho popisu vyvozuji, je to prakticky nemožné. Takže nanesete novou vrstvu, ale bující rez bude postupně nadzvedávat vše, co je nad ní, takže za rok, nejpozději dva na tom budete hůř než teď. Otázkou je, zda by nebylo řešením vanu vyvložkovat akrylátem.

krtek66
hodnocení

0x

a proč jste si nechal dát při rekonstukci smaltovanou vanu? bože...zas někdo chtěl šetřit na nepravých místech?

olin*
Smaltované vany vydržely nejdéle (vzhledově), pokud se správně používaly. Ale jak to pozoruji, tak se dnes šidí všechno, včetně van..

"...proč jste si nechal dát při rekonstukci smaltovanou vanu?"

Možná proto, že dobrá smaltovaná vana je kvalitnější, než leckterá bakelitová. A neřekl bych, že by se smaltovanou vanou ušetřilo.

barbakan*

Bakelitová? *bzum*

barbakan*
hodnocení

0x

Vanu reklamuj u firmy, která prováděla rekonstrukci.

krtek66

no už vidím jak mu bourají půl koupelny kvůli výměně vany...to mu dají slevu na vaně a je vymetený. Vanu tím neopraví

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]