Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štukování na suchou omítku

Od: blabla* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Chystám se štukovat pokoj a měl bych jeden dotaz...starou omítku (zbavenou nátěru) jsem natřel hloubkovou penetrací a nechal zaschnout. Můžu začít štukovat na suchou zeď a nebo musím stěnu před štukem ještě navlčit vodou (nebo ještě penetrací) a štukovat na vlhkou zeď?

Děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím,můžete štukovat na suchou zeď,ale lepší je tu zeď navlhčit,nebo přepenetrovat,at vám štuk,tak rychle neschne.

blabla*
hodnocení

Děkuju za odpověď.

olin*
hodnocení

2x

Nevím jak ta Tvoje zeď vypadá, ale zednický ve starém domě v bytě po rekonstrukci rovodů plynu, elektriky, vody a topení na oškrábanou zeď dali penetrační nátěr, natahli lepidlo do něj vstrčili perlinku, znovu lepidlo a potom teprve štuk. Šlo o to, aby to nepraskalo (omítka).

blabla*
hodnocení

Je to byt v paneláku. Ze stěn jsem oškrábal starou malbu, natřel penetrací a perlinkou s lepidlem jsem vyspravil jenom rohy místností (tam byly praskliny).

rqte

Panel se neštukuje, a ví se proč. Buďto se rovnou maluje, nebo se tapetuje, byl-li křivý, srovnal se hobrou, na ní se nastřílela rabicka, omítka, a pak štuk. Panel je mýdlobeton, mastný, nesavý odpudivý povrch, kterého se i penetrace štítí ;) A když už se dnes chce štukovat, rozhodně bych bych to doporučil natáhnout cementovim flexibilnim lepidlem, ať se má štuk čeho chytit a alešpoň to odpadává ve větších kusech, nebo tam fakt dát tu barbatskou perlinku. Nezapomeňte, kvalita práce se pozná podle toho, jak je to udělané tam, kde to není vidět!

olin*

V některých panelácích se ten štuk (odfukoval) a potom odlupoval a byly to velké lívance. Nedejbože při vrtání díry na hmoždinku dojet dál než délka hmoždinky..

Je to nějak podivné, panely se nenahazují maltou, ani se neštukují. Pouze se vyspravují praskliny a rovnou přijde malba.

Rgte- jak jste na to přišel že panel se neštukuje?

Co já vím tak minimálně od roku 1968 se štukovalo ,o pár let později (vyučil jsem se v 79) jsme se učili štukovat panel, -mám pokračovat? To co tvrdíte se přestalo štukovat,někdy ke konci 80 let a to jen z úspory času a materiálu kdy se spáry přetáhli sádrovým tmelem a vytapetovalo s tím že drtivá většina nájemníků či majtelu bytových jednotek si toto nechala za své dodělat!

Tazatel-dle toho jakou pentrací jste to dělal, pokud Duvilax BD2O doporučuji těsně před štuky opět penmetrovat a hned do"živého stukovat, pokd jinou pak je lepší stěnu navlhčit a pak štukovat.

jabraka*
hodnocení

0x

Omítnutou zeď chceš štukovat.Proč?Vytvoříš dvouvrstvý sendvič,který se bude chovat nestandartně.

JABRAKA

blabla*
hodnocení

Tak jelikož ta stará omítka drží a neodlupuje se, tak mi přijde zbytečný jí omlacovat a perlinka přes celou plochu místnosti se mi zdá zbytečná. Tapety se mi nelíbí.

jabraka*

Už několikrát jsem vychválil a mám s tím velice dobré zkušenosti,tapety Rauhfaser Tapeta je velice levná a po aplikaci se natírá interierovou barvou.Povrch je pak srovnatelný se štukovanou zdí.

JABRAKA

fik
hodnocení

0x

Na penetraci můžeš už bez vlhčení...kdyby jsi penetraci nepoužil,pak by jsi navlhčit musel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]