Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rekonstruuji podlahu v podkroví rodinného domu. Vytvořil jsem rošt z latí 6x4 po 32cm. Bohužel jsem nebyl dostatečně důsledný a nedal jsem do vodováhy všechny latě. Počítal jsem, že všechny latě budou mít stejné rozměry. Několik latí ale neměří 6cm (resp. 5,8cm), ale třeba 6,4cm apod.
Chtěl jsem poprosit o radu jak postupovat, aby byla podlaha co nejrovnější?
1) vyšroubovat vysoké latě a o potřebnou výšku je ubrousit?
2) dorovnat rozdíl např silnějším mirelonem?
3) neřešit rozdíl 5-7mm - srovnjí to dvě vrstvy OSB křížem
4) jiný nápad?
Plánovaná skladba podlahy: trámy (v dutinách vata), laťový rošt, 2x OSB 15mm, kročejová izolace (80mm), 1x OSB 15mm (plovoucí), separace, finální krytina (vinyl/dlažba)
Děkuji za každý názor.
Pravděpodobně bych vše rozšrouboval, vzal dlouhou vodováhu- ideálně 2 metrová a dokola nakreslil tužkou na všech zdech vodorovnou silnou čáru v místě, kde bude končit ten laťový rošt. Potom sešroubovat rám z latí u zdí a od rámu už můžeš chytat dál roviny celého rastru za pomocí vodováhy.Dále bych postupoval z jednoho konce na druhý. Rovinu můžeš vytvořit i za pomocí šlaufky/hadicovky (přesnější, pracnější pro jednoho). Jsou i laserové přístroje, které svým úzkým červeným světlem krásně vytvoří rysku , kterou překreslíš tužkou na zeď. torriacars.cz/... Vypodkládat nízké latě můžeš kolíčky na prádlo nebo se prodávají pvc klínky ve stavebninách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.