Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vymluvit pri nabidce podnajmu

Od: spynfo® odpovědí: 6 změna:
Dobry den, bydlim ve Vidni,
samy migrant, dal jsem inzerat, ze shanim starsiho nekuraka / nekuracku.
Chodi mi sem ruzni cizinci, i cele bandy, a ze hned zaplati, zadny problem (solventni, ale uz vidim ty diskoteky a nocni seansy s hulakanim)...
Hledam jednu osobu, ale on chce i se zenou a detmi, a nebo, ze v noci nekde hraje, a nad ranem si bude do bytu nosit bubny (chceme v noci spat), to by ste neverili, co vsechno rikaji... Vsichni chteji pobyt, takze je pak problem
je odsud dostat.
Hlavne me desi ty bandy se silnou "natlakovou politikou".
Jak se vymluvit, ze je tady nechci? Predem napsane pozadavky moc nepomahaji.
Diky moc za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Výmluvy nikdy k ničemu nejsou, nikdo není ve výmluvách natolik zběhlý, aby se na něm nepoznalo, že jde o výmluvu. Já bych asi stáhla inzeráty a "rozhodila sítě" mezi svými známými. Nebo bych nabídla podnájem studentovi (míním VŠ). Není sice starší, přesto od něj můžete (většinou) očekávat rozumnější chování. Navíc budete vědět, že jde o přechodnou dobu (nebudete se muset zbavovat nežádoucího nájemníka).

hodnocení

1x

@spynfo - Jak se vymluvit, ze je tady nechci?

Vy se nepotřebujete vymlouvat - vy prostě sdělíte, že nesplňuje vaše požadavky, které jste předem uvedl - a tečka.

hodnocení

1x

Zrovna před chvilkou tu byl pán že má vážný zájem a složil i zálohu.

Ale popravdě, taky nemám rád výmluvy. Lepší je drsná pravda.

gevat
hodnocení

1x

Neznám detailně Rakouské právo, co si tam člověk může dovolit,stejně jako 99% zdejších přispěvatelů, ale v tomto případě by platilo i u nás, mluviti stříbro, mlčeti zlato.

Bydlíš ve měste, kde je každý třetí přistěhovalec. To jsou ale zároveň hlavní adepti na tvůj podnájem, tak se nediv, že ti tam chodí. 65ti letý lékař a nekuřák, nebude asi v situaci, kdy by hledal podnájem...

hodnocení

Diky moc za radu, ale pres prazdniny (ty jsou za rohem) studenta nesezenu, navic mam mladou zenu :) a jsem zarlivej.
Jo, a ona taky :)

hodnocení

0x

Je to váš byt a vaše rozhodnutí. Nepotřebujete žádné výmluvy. Jen je třeba stanovit jasná pravidla: 1 osoba, nekuřák, věk řekněme více než 45 let, ne noční zaměstnání, bez trvalého pobytu atd atp.

Pak můžete všechny, kteří stanoveným pravidlům nevyhoví, rovnou odmítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]