Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deštová kanalizace

Od: alois* odpovědí: 5 změna:

dobrý den, poradíte mi prosím jak mám správně udělat kanalizaci deštové vody kolem baraku do nádrže v půdě?

moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

shinok
hodnocení

1x

ulož do země KG trubky od svodů ze střechy a svedeš to do nádrže, kontroluj spád k nádrži, a z nádrže pak je přepad do kanalizace. Já to takhle budu dělat stím, že nasbíranou vodu budu ještě využívat.

jabraka*
hodnocení

0x

Nádrž by měla mít menší usazovací část,kam se dešťovka svede.Pak se teprve přepadem svádí do druhé části,případně i třetí.

JABRAKA

shinok

běžné retenční nádrže na vodu uvnitř žádný systém přepadů nemají, mně poradili řešit to lapačem splavenin (gaiger) přímo u svodů, stejně ale postupně bude bordel sedat na dno

jabraka*

pokud je snaha využít tuto vodu i v domě na splachování WC,pak je sedimentační oddělení nečistot důležité.Dnes je možno na pořízení tohoto systému dokonce čerpat i dotaci.

JABRAKA

krtek66
hodnocení

0x

nádrž je zbytečná..stačí vykopat jámu o m3, které je potřeba odvodnit...vystlat ji filcem vysypat kamenivem a zakrýt zase filcem (jak balit těsto do hadry) a pak zasypat zeminou...samozřejmě dovést tam předtím KG rouru od baráku, aby ta voda měla kudma přitéct...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]