Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych si dát do koupelny i na wc nějaký odolný koberec z nabídky florwoodu. Nějaký odolný hotelák. Jaký matroš zvolit odolný vlhku? Důvodem je, že kachle v koupelně nejsou řádně odolné, přejde návštěva v botech a to je problém..Ono takový kobereček by asi bylo možné po koupeli prostě vzít a dát jej sušit...materiál to asi moc nevytrhne, tam by asi bylo třeba sušit ať už by matroš byl jakýkoliv...
Líbí se mi konkrétně toto: floorwood.cz/...
Dá se koupit podlahová krytina do koupelny. Nevím, jak se to jmenuje, je to měkčená guma, na metry, v několika šířích a v obrovském množství barev. Pere se to v pračce a suší se to klidně na šňuře.Shrne se to a pod tím vytře. V prodejnách koberců a u Vietnamců. Na netu to nemohu najít, nevím jak se tomu správně říká. Možná někdo bude vědět.
Našla jsem: podlahovyraj.cz/...
Kachle stačí přejet kusem hadru a jsou čisté, koberec po přejetí hadrem bude vypadat ještě hůř než předtím, ale jestli nemáte co na práci a baví vás několika hodinové drhnutí koberce pokaždé, když se po něm někdo projde v botech tak vám v tom bránit nebudu. Klidně si tedy kupte to co je v tom odkazu, ten by mohl jít ještě vyčistit do 2 hodin práce
Promiňte, ale koberec do koupelny povžuji za krajně nevhodný. Dlaždice v koupelně a nejsou odolné? A navíc návštěva v botech v koupelně a jde se koupat/sprchovat? Jestli žijete v Česku, tak dle místních zvyklostí nemá návštěva v botech nejen v koupelně, ale ani v mém bytě, co dělat.
Pokud chcete mít starosti a práci navíc, pak si ho klidně objednejte. Já bych to nedělal.
@sebod: Nezlob se na mě, ale je to o národních zvyklostech. V českých zemích vůbec není neslušné vyžadovat po návštěvě, aby se zula, je to naprosto normální. Jiná situace je např. v anglosaských zemích, v Americe atd.
A pak je to o praktické stránce věci: Když je zima (roční období), venku padají trakaře a na ulici je halda (s prominutím) sraček, je mi líto, ale nenechám si to natahat do baráku/bytu a po odchodu návštěvy to nebudu hodinu uklízet
To je věc názoru, máme roky v celé koupelně "zátěžák" a neměnili bychom. Protože jsme vyzkoušeli i dlaždice, můžeme srovnávat. Starosti mi s položením koberce naopak ubyly. Ale at si každý dělá, co mu vyhovuje.
Satam. Žiji v Česku a NIKDY bych po návštěvě nechtěla, aby se u nás zula. Mně to příjde krajně neslušné! Ale co člověk, to názor.
Já mám v koupelně na dlažbě položenou protiskluzovou krytinu, Je pouze položená na dlažbě, ani nehne. Dle potřeby jí osprchuji, rychle okape a dá se hned položit zpět. Rychlá a snadná údržba. Cena za běžný metr je od 200 - 250 korun. Prodává se v mnoha barvách.
Koberec bych si do koupelny už nedala, pokud se v létě netopí, tak koberec dlouho schne.
Máme v koupelně velké okno na jih, celý den tam jde slunce a v zimě topíme, nikdy se v zátěžáku žádné vlhko nedrželo. U sprcháče máme totiž zatahovací dveře, u vany máme předložku.
Neshánějte obyčejný koberec, ale koupelnovou rohož Sympatex - nebo-li pěnová, podlahová krytina.
V nabídce jsou, jak výše uvedeno /pod jiným názvem/ nejen šíře 65 cm, ale i dvojnásobná šíře metráže, tedy 130 cm.
Pokud máte větší prostor, je lepší koupit tuto širší, než mít natažené jenom takové nudličky.
Sympatex je lehký, hřejivý, dá se vydrbat ve vaně, velmi dobře se pokládá a stříhá. Položíte si to sama. Jednou za čas zvednete, vyprášíte, osprchujete, podlahu vytřete a opět položíte.
Tuto krytinu najdete třeba i v Hornbachu /kupovala jsem tam i tu 130/, u vietnamců, v kobercích, domácím textilu a na webových stránkách. Vhodné do koupelen, WC, předsíní, kde se zouvaáte. Podlaha nestudí.
Třeba na googlu si zadejte obrázky /metráž Sympatex, pěnová metráž do koupelny/ a u každého vzorku si najdete ,,navštívit,, a rozkliknete stránky prodejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.