Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenosná klimatizace do domu

Od: petaja® odpovědí: 9 změna:

Dobry den, mam synka 9 mesicu, ktery se diky genetickemu onemocneni kuze prehriva. Termoregulace mu funguje, ale jen castecne a teplejsi dny nas uz ted zacinaji trapit...Shanim prenosnou klimatizaci, hlavni prednost -tichy chod, protoze ji budeme pouzivat hlavne na spani... Blizsi pozadavky bych pak upresnila...Jde mi spis o to, zda mate s nekterou z klimatizaci dobre zkusenosti, anebo treba s firmou, kde by mi dobre poradili...Bydlime Praha-zapad...Moc dekuji za rady, jsem technicky antitalent a musime si poradit. S financni narocnosti pocitame...

doplněno 14.05.18 12:44:

No jo, jenze zabudovana klimatizace primo do domu uz vyjde opravdu na velke penize, zdravotni pojistovna neprispeje ani korunu a jeste to zkousim pres zpravu socialniho zabezpeceni, ale tam to vypada take blede. Nechci si stezovat, ale denne mazeme spoustou kremu, ale protoze se jedna o kosmeticky pripravek, tak jeho zdravotni pojistovna take nic. Nastesti prispivaji darci, tak je to v pohode...Na klimatizaci nejake penize odlozene mame, tak jsem myslela, ze koupim prenosnou, nejakou lepsi...aby s nama mohla v lete treba cestovat...Rikala jsem si, ze treba nekdo ma zkusenost...diky za odpovedi, zkusim najit nejakou firmu a poradit se...Hezky den vam vsem :)...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

V tom případě vybírejte co nejtižší protože přeci jen kompresor a ventilátor je docela hlučná věc. Asi by bylo nejlepší se osobně někde podívat do specializované firmy. Co ale rozhodně nekupujte jsou takové jakoby klimatizace, nebo přístroje na ochlazení vzduchu které se prodávají do 5000Kč. Tohle fungovat nebude.

Pokud bydlíte v domě, určitě se vyplatí montovaná SPLIT klimatizace a to klidně do více místností.

Co dodat? Rozhodně doporučuji kombinace montovaných klimatizaci s možností topení. Zapnutí na minimální výkon během dne je neslyšitelné a brzo budete používat non-stop

mytrix*
hodnocení

2x

Přenosná klimatizace a malá hlučnost nejde dohromady. Tyto klimatizace jsou hlučné a účinnost malá.
Jediným řešením je instalace klasické dělené klimatizace.

joudic*

zas tak strasne to s hlukem neni a ucinnost je podle me dostatecna, ve vrsovicich v dost velkem vietnamskem obchode s oblecenim byla solidni kosa v lete, samozrejme ty nastenne jsou skoro tiche, ale prece nechcete dite drzet jak ve vezeni. Hlavne se tazatelka nesmi nachytat na ty "klimatizace", co jen odparuji vodu, to nedela nic.

Joudic - Už se to tu párkrát probíralo. Z vlastní zkušenosti vím, že přenosné klimatitzace jsou neskutečně hlučné (spát se při nich rozhodně nedá), neskutečně málo účinné a mají neskutečně drahý provoz. Před pár lety jsem si taky jednu pořídil (nebyla to ta nejlevnější) a už bych to znova neudělal. Aby se v místnosti běžných rozměrů ve starším cihlovém domě (neizolovaném) při venkovní teplotě řekněme 32 udržela v místnosti teplota 26 stupňů, běží kompresor nepřetržitě, na nišší teplotu to nevychladí ani omylem. Klimatizaci jsem používal 2 sezóny, následující 2 sezóny už leží ve sklepě.

"...aby s nama mohla v lete treba cestovat..."
No, ono se tomu sice říká "přenosná (mobilní) klimatizace", ale na nějaké cestování po světě klidně zapomeňte. Za prvé potřebujete otvor ve zdi (průměr cca 15 cm) pro odvod horkého vzduchu, za druhé zásuvku, která snese patřičnou proudovou zátěž (někde v hotelu by s Vámi asi vyběhli), za třetí to zařízení není až zas tak lehké (odhaduju tak 10 kg), takže "snadné" přenášení je spíš utopie. Ta mobilita spočívá v tom, že je to celé na kolečkách a dá se to poměrně snadno přesouvat po bytě (pokud tam nemáte schody).

kepler*
hodnocení

0x

Jak píše majsterjoe, ty levné pseudoklimatizace taky vysoušejí vzduch, což by přineslo víc škody, než užitku. Na stránkách výrobků bývá taky uveden údaj o hlučnosti, takže vybírat podle toho.

hodnocení

0x
klimou při chlazení cirkuluje vzduch, který odebírá teplo z místnosti a v klíme ho odevzdává. To teplo se v ní neskladuje, musí se odvést - vyzářit mimo místnost, většinou pomocí ventilátoru, obyčejně nějakou hadicí - trubkou, vyvedenou přes okno nebo otvorem ve stěně.
Nevýhody přenosné klimatizace:
Pootevřeným oknem vniká z venku teplo.
Otvor ve stěně je potřeba zhotovit, v cihle či kvádru relativně lehce, v panelu obtížněji.
U dělené klimatizace je zdroj hluku mimo byt, vnitřní část vydává jen minimální zvuk. Otvor na 2-3 trubky a 1 kabel se vytvoří snadněji, trubky zakryjí třeba pěkným plastovým kanálem.
.
Vzhledem na stálé oteplování je investice do splitové klimatizace byť za cenu splátek rozumnější.
Chladí, hřeje, suší, větrá, podle potřeby.
Jen poznámka - klimatizací co umí větrat moc není a jsou dost drahé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]