Pekny den, lamu si hlavu s jednou veci u sprchoveho kouta. Instalater mi nechal pripravene pripojeni pro vodovodni baterii o stejne rozteci jako je roztec baterie. Rekl mi, ze budu potrebovat dve etaze s kryci ruzici. Ovsem kdyz je nasroubuji do pripravenych zavitu, ruzice neprekryva vykrouzenou diru v obkladu kolem zavitu do kterych jsem namontoval etaze. Dle selskeho rozumu, bych potreboval prime/rovne napojeni, nikoliv etazovite. Ale at hledam jak hledam, nic nenachazim. Jestli vubec neco takoveho existuje? Nebo je snad vice druhu etazi, ktere nejsou natolik "zahnute" aby ruzice zakryla potrebne misto? Predem dekuji za vysvetleni a pekny den.
Tu redukční etáž musíš nastavit jednotlivě, ale tak, aby byla zachována rozteč baterie.
doplněno 14.05.18 06:40:
Tady máš návod
dejv111*
Připojím se k tazateli. Dodělal jsem teď v domě komplet vodu a odpady. Když mám u sprchy rozteč vývodů k baterii přesně 150 mm a přesně usazené do vodováhy, proč dávat etážky? Proč neinstalovat pouze rovnou mosaznou redukci 1/2" na 3/4"? Díky
barbakan*
Ano, jde to tak udělat, ale musíš býr přesný v instalaci vývodů. Stačí milimetr -dva v nepřesnosti a stejně musíš použít etážky.
radajz*
Klidně to můžeš napojit přes obyčejnou redukci, není to nic proti ničemu. Ale to už je ideální ty nástěnky sádrovat s našroubovanou baterií, abys měl jistotu, že ti tam bude pasovat. Nicméně lze to a když to náhodou nevyjde, tak dáš etážky.
Buď zkus najít polohu, kde to bude vykroužené otvory zakrývat a zároveň budeš mít dodrženou rozteč a vodorovnost (pokud otvory nejsou symetrické okolo nástěnky) nebo budeš muset zavolat obkladače, ať si to jde opravit.
marek87*
obkladal jsem to ja a vykrouzeno mam naprosto tip top. Takze je to asi spatnejma etazkama.
dejv111*
Neposlal byste nám fotku?
marek87*
Bohuzel dnes nejsem na miste, ale mnohokrat dekuji za radu na klasickou redukci, tu pouziji. Jde o sprchovy kout ve sklepe, kde na estetiku investor tolik nedba, takze milimetrova odchylka nehraje roli (nastesti). Dekuji, netusil jsem jak bych tu redukci pojmenoval, nejsem instalater ani v tomto oboru dostatecne sbehly. Diky vsem...
Nebudu Vám to vymlouvat, ale ta milimetrová odchylka v rozteči Vám pravděpodobně znemožní montáž baterie (bez ohledu na estetiku). Proto se používají "etážky". Krytky by je měly i s otvory v obkladu zakrýt a pokud je nezakryjí, máte špatně udělané obklady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.