Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou svářecí technologii

Od: tomi* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, žádám Vás o vyřešení problému jakou svářečku koupit? Chtěl bych pořídit MIG/MAG CO2 nebo TIG? Která svářečka je podle Vás všestrannější a má větší účinnou hodnotu? Účel použiti bude zahrnovat auto, hliník, normální profily. Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radajz*
hodnocení

0x

Já osobně bych šel do MIG/MAG. TIG je ještě pořád dost drahej pro domácí použití. Ale na svařování hliníku pro soukromé účely, bych se vykašlal.

jenda2*
hodnocení

0x

Svářečka určitě MIG. Horší to je s plyny. Pro hliník mít zvlášť Argon a platit nájem flašky, pro ostatní svařování nejlépe směsný plyn a také platit nájem flašky... Pro svařování hliníku a jeho slitin potřebujete mít jisté zkušenosti, což prokazatelně nemáte. Tak hliník vypusťte a pro běžné svařování se používá 6kg flaška z hasičáku. Tu lze naplnit v některých obchodech se svařovací technikou a místy i u hasičů.

olin*
hodnocení

0x
Na auto a domácí kutění postačí CÓčko(cenově nenáročné) cca 500,-za drát + 800,- CO2 malá bomba+náplň a redukční ventil. Pro práci s TIGem-musíš mít argon 1300,-Kč malá bomba či směs argonu tuším s CO nebo argon+helium(dražší, ale dobře se vaří nerez) a tyčka wolframová do hrotu 150,-Kč. Když ji "nepřilepíš"k vařenému materiálu, tak vydrží dlouho. Potom kupovat přídavné tavné dráty, ať nerez, železo, hliník.. Pokud bych měl dostatečnou výplatu, tak TIG. Když se naučíš, jak dát materiál k sobě, nepotřebuješ ani přídavný drát(pro domácí podmínky) a spoje jsou hezčí. Kde je komplikovaný přístup nebo ke vzdálenějšímu spojovanému materiálu od těla, je o malinko lepší CÓčko, díky tvaru "pistole". S tvarem hořáku (pistole) TIGu je lepší mít svařovaný předmět na stole před sebou, ale zručný člověk si vždy poradí. Vyrábí se kombo mašina aci.cz/... ale chce to dobrou výplatu (mzdu).

tomi*
hodnocení

Osobně mám jen (statní zkoušku) ZK 111 ale strašně mě uchvátila technologie sváření TIG, ale asi máte pravdu a půjdu do CO2 svářečky mám vybraný již celý set Kühtreiber KIT 205 Standart. Když už jsme u těch bomb, kde lze naplnit bomby na autogen actelylen a kyslik mám je prázdné.

Zalezi jake mas flasky.
olin*
Neregistrované tlakové láhve asi naplnit legálně nepůjde, ale jestli nenajdeš nějaký způsob, pak je problem s likvidací některých typů. Měli jsme propanbutanové zásobníky plynu na zásobení domu a po předělání na zemní plyn ze sítě jsme se těšili, že je rozřežeme a necháme odvést do sběru. Ještě že tenkrát k řezání nedošlo, to už bych tohle (za předpokladu naplnění nádob vodou ) těžko napsal. Odvezla je specializovaná firma.

tomi*
hodnocení

Flašky jsou z 90 let. Moc se to nepoužívalo jen výjimečně. Když je tedy není možnost asi naplnit tak co s nimi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]