Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, žádám Vás o vyřešení problému jakou svářečku koupit? Chtěl bych pořídit MIG/MAG CO2 nebo TIG? Která svářečka je podle Vás všestrannější a má větší účinnou hodnotu? Účel použiti bude zahrnovat auto, hliník, normální profily. Děkuji za radu.
Svářečka určitě MIG. Horší to je s plyny. Pro hliník mít zvlášť Argon a platit nájem flašky, pro ostatní svařování nejlépe směsný plyn a také platit nájem flašky... Pro svařování hliníku a jeho slitin potřebujete mít jisté zkušenosti, což prokazatelně nemáte. Tak hliník vypusťte a pro běžné svařování se používá 6kg flaška z hasičáku. Tu lze naplnit v některých obchodech se svařovací technikou a místy i u hasičů.
Osobně mám jen (statní zkoušku) ZK 111 ale strašně mě uchvátila technologie sváření TIG, ale asi máte pravdu a půjdu do CO2 svářečky mám vybraný již celý set Kühtreiber KIT 205 Standart. Když už jsme u těch bomb, kde lze naplnit bomby na autogen actelylen a kyslik mám je prázdné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.