Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký písek se jedná?

Od: milan2 odpovědí: 6 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat na druh písku a kde takový písek seženu, který je třeba tady na videu od 1:20

Něco jako kinetický písek pro děti ale ten je zbytečně drahý ( jíst ho opravdu nechci :D ) - používá se třeba také na odlévání hliníku, stavění obřích hradů z písku - jednoduše drží svůj tvar.

Díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
Mě to příjde jak klasický běžný kopaný písek, případně písek na filtraci bazénu. Ale můžu se mýlit. Oba lze zakoupit V OBI marketech v pytlích cca 25kg.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že v tom videu je normální kopaný písek (jemný a vlhký). Pokud se chcete pohybovat na úrovni profesionálů, tak hledejte pod pojmem modelový (olejový) písek nebo slévárenský (setý) písek. Možností máte opravdu více - viz odkaz. Zdravím!

termit.si/...

hodnocení

0x

Nejobyčejnější písek. Nic na tom není.

Mimochodem - chcete napodobovat tu primitivní technologii?

hodnocení

0x

Já bych v tom nehledal nijakou zvláštnost. Podle mne se jedná o obyčejnou vátinu. Tak jsme tomu před padesáti lety říkali, když jsem stavěl barák. Prostě, kopaná vátina.

jofa*
hodnocení

0x

Tak určitě to je písek buď předem připravený namícháný pro tyto účely a nebo přírodní křemičito-jílový který s navlhčením drží tvar. Pokud jsem si dobře všiml, tak to je někde z Thajska nebo tam z těch oblastí a takový písek tady vůbec nemusí existovat. Jako hrnce neuplácáte z hlíny na zahradě ale z lokalit s " hlínou" k tomu vhodnou. Kde se takový písek vyskytuje tady nevím.

juraamos
hodnocení

0x

Jedná se o speciální olejovy písek na taveninu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]