Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit svítidlo nad kuchyňskou?

Od: karl* odpovědí: 5 změna:

Potřebuji nahradit původní nástěnné svítidlo na umakartu v kuchyni (svítící hranol). Problém je v tom, že to nové svítidlo musí mít rozměry alespoň 320 x 120 mm, jelikož je pod tím starým svítidlem nalepená lignátová deska kterou nechci sundávat, protože by se tím poškodila tapeta pod ní. Nechce se mi také do nového svítidla moc investovat (max 1500 Kč). Procházel jsem spoustu eshopů, ale všude mají svítidla které mají menší rozměry...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Velmi bych doporučil samolepicí LED pásku napájenou přes adaptér. Mám ji najepenou pod přední spodní hranou skříněk, takže daleko lépe osvětluje kuchyňskou desku, osvětluje i sporák a přitom není vidět. Při délce 1,2 m s adaptérem na 12 V/2 A má svítivost asi jako 100 W žárovka. Nutno vybrat pásku podle příkonu, celkové náklady nepřekročí 500 Kč. Starou desku bych využil pro závěsný systém pro kuch. náčiní.

jabraka*
hodnocení

1x

Já jsem koupil světelnou LED trubici a namontoval pod linku.Připojil napevno do nejbližší zásuvky.Trubice má vlastní vypinač.

JABRAKA

hodnocení

0x

Pod linkou i nad ní mám již několik let samolepící LED pásky a nemohu si stěžovat. Napájení lze schovat na horní skříňky a dají se využít i stávající vypínače pro spínání zdroje/ů LED pásků.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Samolepicí LED pásek z Lidlu za 300,- nebo 400,-Kč, nalepený zespodu na horní skříňky a maximální spokojenost. Původní místo bych zakryl obrázkem nebo jinou dekorací.

karl*
hodnocení

0x

Děkuji za reakce. Jedna se o pronajatý byt a já potřebuji, aby si toho vyměněného svítidla majitel nevšiml. Musím tedy zaplacnout tu desku něčím obdobným tomu starému svítidlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]