Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omyvatelný nátěr

Od: shinok odpovědí: 5 změna:

Zdravím, jakou omyvatelnou barvu mám použít v garáži za soustruhem? Chtěl bych natřít zeď za mašinou, aby se dala očistit a navíc aby byla odolná proti olejům, hydrolu a pod.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nátěr který odolává olejům je myslím si pouze epoxidová dvousložková barva. Jestli je vhodné s ní natřít zeď, to nevím.

Já bych tam asi raději namontoval tabule tenkého pozinkovaného plechu. Když dole uděláš nějakou "rýnu", tak ti po plechu všechno steče a do zdi se nic nedostane.

doplněno 11.05.18 21:43:

Já jsem kdysi kupoval hliníkový plech tloušťky asi 0,5mm který má bílou povrchovou úpravu.

Jestli ta barva odolá oleji, to bys musel vyzkoušet. Já mám ten plech na překrytí mezery za digestoří.

Plech je nad sporákem, takže docela náročné prostředí a nátěr pomalu šedne až žloutne.

Nebo můžeš pouvažovat nad plechem, který si necháš nalakovat práškovou vypalovanou barvou. I ta tvoří jednolitou vrstvu a oleji určitě odolá.

A možná by nebylo od věci osadit kryt spíše na soustruh, než až na zeď.

shinok
hodnocení

jde o garáž v novostavbě, zatím tam mašinu nemám, ale už bych to chtěl připravit, jde mi i o esteticke hledisko, plech by mě tam trochu vadil, ale je to možné řešení pouvažuju i nad tím

hodnocení

0x

za soustruhem... no já bych tam prostě hodil plastovou desku

jabraka*
hodnocení

0x

Nu a co keramické obklady?

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den, normálně tu zeď odři, přeleť něčím, co by bylo bez nějakých hrbů, pak na tu zeď můžeš dát i barvu na beton, ta to vyrdží. Také je omyvtelná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]