Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotveni dreveneho sloupku

Od: dragonfly® odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
Chtel bych poridit dreveny mrizovy plot pro popinave rostliny. Rozmery jsou 180cm×180cm. Tento bych ukotvil mezi 2 sloupky 7x7 cm. Dotaz je jak ukotvit tyto sloupky. Na danem miste jsou betonove patky ze stareho plotu, tak me napadlo ze bych je mohl vyuzit ke kotveni. Zebych navrtal do betonovych patek diry a do nich na chemickou kotvu ukotvil U-patku s roxorem. Bude to stacit? Ja jen ze ta cast ktera drzi tramek je relativne kratka a nevim zda to vydrzi nejaky vetsi poryv vetru. Kdyz si to tak ctu po sobe tak by to melo byt ok, ale neco takoveho budu delat poprve tak se radsi zeptam:) Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, já jsem to řešil tak, že jsem zabetonoval trubky a na vrch trubky jsem navařil kousek šroubovice. Na trubku byl asi 10 cm od země nasazen plech (s dírou o průměru trubky ) a velikosti dřevěného sloupku, který jsem svařil s trubkou. Sloupek byl zbitý ze čtyř desek tak aby se doprostřed akorát vlezla ta trubka. Na horním konci sloupku byl utopený dřevěný ,,špunt" s dírou na tu šroubovici. Sloupek jsem nasadil na trubku, zvrchu dal velkou podložku a na šroubovici matku. Na vršek pak ještě přišel okrasný dřevěný klobouček.

U- patku bych řešil tam kde je to nějak svázaný ještě nahoře ( pergola) U samotného sloupku bych se bál, že se to vyvrátí.

hodnocení

Diky za reakci. Presne to me zprvu taky napadlo ze u pergol je to jeste ruzne provazane a bocni namahani nebude takove velke. Jeste jsem nasel ctvrcove kotvici botky, treba zde
obchodprodilnu.cz/...
Co myslite, mohlo by to byt lepsi?
instalater*

Já osobně bych to na ty patky nedával. Píšete mřížový plot a na tom ještě popínavé rostliny. To je jak ,, plachta na lodi " Když zafouká vítr , tak se to musí vyvrátit. Jak jsem se dočetl ta patka má na výšku 15 čísel. I kdyby měla 3x tolik, tak bych z toho měl strach. ...Samozřejmně nemohu vědět, kam to přesně chcete umístit a jak tam fouká. Každopádně přeji ať se zadaří.

hodnocení

Koukam ze ten plot vazi asi 10 kg tak ty tramky 7x7 budou asi trochu predimenzovane. Me prave prekvapuje ze v obchodech doporucuji takove ctvercove patky i ty zatloukaci. Tak zrejme to nejak fungovat bude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]