Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .Fajnovou máte za jeden den i se zapucováním.Použijte hotovou.To patlání je k ničemu.
Vyspravte napojení přístavby.Pokud se Vám zeď nelíbí proto, že je místy hladká a místy drsná(po četných opravách) a chcete to mít rychle,existuje ještě jeden fígl,který jsem už mockrát použil.A sice:že zeď místo natažení fajnové rovnou fajnovou maltou olíčíte.Tím dosáhnete na celé ploše stejnoměrné zdrsnění.Dobrý je na to venkovní Cemix,jemný.Do kbelíku 3 šufany malty ,doplnit do 3 třetin vodou a přidat jen půl deci duvilaxu.(nevěříte-li mu,jde to i bez něho).Štětkou nabíráme shora maltu a normálně líčíme.Opatrně přidáme trochu vody a ještě něco vylíčíme.Zbytek pak vyhodíme a namícháme novou maltu.Chce to cvik s rukou-umět to nanést ve stejnoměrné vrstvě.Druhý,maximálně třetí den to přelíčíte Primalexem nebo jinou vhodnou barvou,nejprve ale řídkou,pak normální.Je s podivem, co existuje fíglů,o nichž se odb.lit. vůbec nezmiňuje.
I tobě přeji zdar a také sílu.Jen s těmi nátěry to nepřeháněj!Raději kup kyblíček finální stěrky,a nanes nejlépe širokým nerez hladítkem co nejslabší vrstvičku na ty hrbaté stěny.Snaž se také tou stěrkou srovnat tu stěnu.Po zaschnutí je třeba stěnu lehce přebrousit a může se malovat.Podle mých zkušeností stačí většinou jen jeden nátěr.Nanejvýš ještě opravím viditelné nedostatky.
JABRAKA
Dik za radu, na takové to dokončováni (praskliny, díry po skobách etc..) používám Stěnusprav (zni to dobře, ne? ), jna drbky, e dobrej, bo je to takove bahínko v kyblíčku - podobná konzistence jako namíchaná sádra, ale podstatně déle tuhne, tudíž je lepe zpracovatelný. Pokoušel jsem se stím, tak jak říkáš, opravit jednu polovinu zdi v jiné cimře a žádnej vykřik to teda není - pravděpodobně nejsem dostatečně šikovnej, ale i tak díky za odpověď
Dulen
Ano,myslel jsem to, jak jste to napsal.Platí ale, že vždy je něco za něco.V tomto případě je to jednoduchý a nejlevnější způsob,ale vyžaduje určitou praxi a cvik se štětkou.Na druhé straně zkouškou nic nepokazíte.Když to nezvládnete,zkusíte hned na té vrstvě další fígl:zeď trochu namočíte a natáhnete si pás Cemixu o síle 1 mm.Pak vezmete zednický hobl z tvrdší červené pěnové gumy,namočíte,začnete zkraje Cemixu a krouživými pohyby vytahujete maltu na zeď.Krouživými pohyby hoblu zadíráte písek z malty do staré omítky a když potřebuji další písek,zajedu zas do vrstvy malty a zas to vytáhnu do omítky.Výhodou je že tato vrstvička je tenká,druhý den už můžu líčit.Pokud by jste to nezvládl,bez obav natáhněte bílou fajnovou.Za 3 až 4 dny ji můžete olíčit řidším nátěrem-ona pak i pod nátěrem dozraje.Protože sama fajnová je bílá,budete mít i po řídkém nátěru po vyschnutí zeď pěkně bílou.Pokud budete topit,už za týden po olíčení se můžete nastěhovat-takže do vánoc to určitě stihnete. Pokud nezvládnete předešlé postupy,nenadávejte si.Mě se to lehce radí po 48 letech praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.